Казанлък: Започва вторият етап на ремонта на бул. „23 Пехотен Шипченски полк“

STZAGORA.NET
Дейностите стартират в началото на юли, първи са „ВиК“

Обновеният участък от бул. „23 Пехотен Шипченски полк“

Веднага след приключване на Празниците в Долината на розите и тракийските царе, които завършват с ритуалите, посветени на Еньовден, стартира вторият етап на ремонтните дейности по главния казанлъшки булевард „23 Пехотен Шипченски полк“. Този булевард е предвиден да се асфалтира изцяло от пресечката с бул. „Розова долина“ до магазин „Кауфланд“. Преди кулминацията на 110-ия Празник на розата бе отворена изцяло ремонтираната и напълно обновена отсечка от центъра на града до ул. „Христо Ботев“. Тук бе извършен ремонт на водопроводната мрежа от „ВиК“ и полагане на ново трасе за газификация от фирма „Ситигаз“. ВиК“ ЕООД подмени стария водопровод и сградните отклонения. „Ситигаз България“ АД изгради газоразпределителната мрежа със сградните отклонения. И двата вида дейности са инвестиции на съответните дружества по искане на Община Казанлък.

До 31 май „ДИМАС“ АД – изпълнителят, избран за асфалтиране на булеварда след проведена обществена поръчка, асфалтира цялостно участъка от бул. „Розова долина“ до ул. „Христо Ботев“.

В началото на месец юли „ВиК“ ЕООД продължава своята работа във втория участък от централния булевард – от ул. „Христо Ботев“ до ул. „Александър Стамболийски“. Ще бъде подменена основната водопроводна мрежа заедно със сградните отклонения. Дължината на участъка е около 500 м. „Ситигаз България“ АД продължава дейността си по изграждане на газопреносната система по трасето до ул. „Съединение“. Тези дейности също са инвестиции на двете дружества. След като те приключат своята работа, „ДИМАС“ АД ще извърши цялостното асфалтиране на участъка.

За останалите 36 улици и участъци от улици, включени в Инвестиционната програма на Община Казанлък за 2013 г. за асфалтиране, е проведена обществена поръчка за изпълнител. Поръчката приключи, като с най-ниска цена на офертата бе избрана фирма „ДИМАС“ АД, а позицията в с. Ръжена бе спечелена за изпълнение от фирма „АСФА“. В момента обаче изборът се обжалва от фирма „Ес Би Ес“ – Стара Загора. Предстои Комисията за защита на конкуренцията да се произнесе с решение. Законът дава възможност и за още една инстанция за обжалване във ВАС. Общината е длъжна да изчака края на тази процедура.

Община Казанлък благодари на всички граждани, които проявиха разбиране към неудобството от ремонта по бул. „23 Пехотен Шипченски полк“ на първия етап от дейностите и се надява, че такова разбиране ще има и при следващите етапи до завършване на ремонта до магазин „Кауфланд“. Общината акцентира върху извършването на цялостни и качествени ремонти на улиците, защото ефектът от направеното е очевиден и получава одобрението на казанлъчани.

Община Казанлък разшири уличното осветление в кв. Изток“

Поради занемареното в последните десетилетия отношение на Общината към ж.к. „Изток“, цели улици и междублокови пространства никога не са имали улично осветление. Такава, например, е ул. „Олимпиада“, с която завършва северният край на квартала. Предвид неосветеността на този квартал, Община Казанлък постави нови 41 електрически стълба и прекара над 1 км въздушна линия за захранването на новите осветителни тела. Разширението на уличното осветление е направено от последния съществуващ електрически стълб до бл. 44, в междублоковото пространство до бл. 47, блок 39, по цялата дължина на ул. „Олимпиада“ – пред блокове 41, 45, 48, продължава пред блокове 42 и 43. По желание на живущите около бл. 20 започна поставяне на улично осветление и там.

Подобни проблеми с липсващо улично осветление има и на ул. „Вожели“ до фирма „Капрони“ и на ул. „Кенали“, която предстои да бъде асфалтирана цялостно. Община Казанлък ще изгради в следващите месеци ново улично осветление и в тези участъци от града.

Общината работи по внедряване на проект за електронно управление на уличното осветление, който е дипломна работа на казанлъшки младеж.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн