Цветелина Бориславова откри в Стара Загора нов клон на БАКБ. Банкерката отрече слуховете, че ще прави партия вдясно

STZAGORA.NET

Цветелина Бориславова, председател на Управителния съвет на Българо-американската кредитна банка и собственичка на около 62% от капитала й, откри в 18 часа тази вечер в Стара Загора седмия й клон в страната. Той се намира на 50 метра западно от Телевизионния сервиз, на бул. “Цар Симеон Велики” 56. Церемонията, на която бе прочетен приветствен адрес от кмета на Стара Загора Живко Тодоров, се проведе в присъствието на много гости и след водосвет, отслужен от старозагорски свещеник.

“В банката влязох през 2011 г., когато строителният бум беше отминал и кризата беше в най-тежката си фаза. Но ние сменихме тотално политиката на банката и от банка, която е кредитирала в предишните години строителството и недвижимите имоти, ние се превърнахме в Зелената банка на България – т.е. банка, която кредитира икономиката, свързана с екология, земеделие и енергийна ефективност”, сподели с медиите след прерязването на лентата Цветелина Бориславова.

Новият кредитен портфейл на БАКБ АД, който се конституира вече над година и половина, е над 150 млн. лв. В него няма нито един нов кредит, свързан с недвижими имоти, нито пък лоши кредити. И расте, като през тази година се очаква да бъдат раздадени поне още толкова нови кредити, колкото през 2012 г.

Сред приоритетните бъдещи проекти на БАКБ е създаването на виртуална банка, в която клиентите ще могат да извършват транзакции по сметките си от компютъра или дори от смартфона си, което ще им пести ценно време, сподели Цветелина Бориславова.

На слуховете, че ще прави нова партия вдясно, Цветелина Бориславова отговори, че няма никакви такива намерения. “От няколко дни ми се задават такива въпроси от журналисти, явно защото се тиражира от някакви хора такава информация, но това не е вярно. Категорично заявявам, че няма да правя никаква политическа партия, нито съм мислила да правя, нито ще мисля да правя. Смятам, че решенията могат да се намират без човек да прави политическа партия. Колкото и революционно да ви звучи това или нестандартно. Има хиляди решения в дадено общество, които могат да се намерят за развитието му, без това да става през политическа партия. Още повече, вие виждате, че по цял свят, не само в България, партиите са в една ситуация на дискредитиране – според мен от това, че е малко криворазбрана стратегията. Но дори и да има партии, защото демокрацията не е измислила нищо по-добро от партийната система засега, тези партии трябва при всички случаи да бъдат в един изключително сериозен, прозрачен и активен диалог с експерти, с обществото, с хората. И всичко, което вземат като решение, което прокарват по силата на демократичните принципи, трябва да става на базата на реалните необходимости на даденото общество и на съответното време”.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн