Областният управител Живка Аладжова обсъди с кмета на Стара Загора Живко Тодоров и с председателя на Общинския съвет Емил Христов големите проекти на общината

STZAGORA.NET

Областният управител в Стара Загора се срещна днес с кмета на община Стара Загора Живко Тодоров и председателя на Общинския съвет Емил Христов.

Приоритетите, по които ще работи областният управител, съвместно с кмета Тодоров, са реновирането на ЖП гарата, паркингът пред Операта да стане използваем за посетителите на Античния форум, подобряване на инфраструктурата на Старозагорските бани като курортно селище, осъществяване на проекта за превръщане на Артилерийските казарми в парк със спортна зала и спортни съоръжения, подобряване на инфраструктурата и разширяване на Неолитните жилища, които са от национално значение за страната, и др.

„Вярвам, че диалогът и доброто отношение между администрациите са задължителни. Нашата първа и основна цел е развитието на областта – в мое лице, и съвместно с Вас – развитието на града ни. За мен най-важно е хората да бъдат доволни и да има резултатност от нашата съвместна работа”, сподели Живка Аладжова и допълни, че всичко останало се подрежда след този най-важен приоритет.

В края на срещата Аладжова сподели, че има още една идея, която след обсъждане бе подкрепена от Живко Тодоров и Емил Христов. Желанието на областния управител е да се обособи приемна на народните представители, която да се ситуира в сградата на Областната администрация. Целта е хората да имат възможността да се срещат със своите представители в парламента по предварително определен график веднъж или два пъти в месеца. „Това е начинът народният глас да има чуваемост, обикновеният човек да може да сподели проблема си и по възможност той да бъде решен”, обоснова се Аладжова.

Кметът на Стара Загора прие радушно предложението, което предстои да се обсъди със самите народни представители.

Днес областният управител Живка Аладжова се срещна и с други кметове, зам.-кметове и председатели на общински съвети от региона. Първият разговор, който тя проведе, бе с кмета на община Мъглиж Господин Господинов и председателя на Общинския съвет Младен Чернаков. Кметът Господинов постави кадровия проблем на първо място за общината, като сподели, че едва 39 човека работят в администрацията, което е абсолютно недостатъчно, за да протича един нормален работен процес. „Моето желание и цел е да се реализира промяна в отношението на държавните институции към обикновените хора. Държавният служител трябва да носи авторитета на институцията, която представлява. Основните качества, които трябва да се проявяват, са откритост и прозрачност”, заяви областният управител Живка Аладжова. Към момента община Мъглиж изпълнява проект в размер на 48 млн. лв., свързан с водния й цикъл. „Готова съм да съдействам в рамките на моите възможности при кандидатстването по проекти и тяхната реализация”, допълни Аладжова. На срещата бяха обсъдени още поддръжката на речните корита и язовирите, потенциалните бедствия през сезоните и възможностите за предотвратяването им, почистването на пътната мрежа през зимния период и подобряване на пътната инфраструктура.

Кметът на община Чирпан Кичка Петкова и зам.-кметът Стайко Генов също се срещнаха с областния управител. Темите, които засегнаха, бяха свързани с проектите, които изпълнява община Чирпан. „Те са 5 на брой и са на стойност 60 млн. лв.”, информира заместник-кметът Стайко Генов. Живка Аладжова заяви, че в бъдеще ще работи за подпомагането на микропредприятията в общината, за създаване на благоприятна среда за работната ръка, за повишаването на жизнения статус на населението. „Важно е да достигнем едно различно ниво на обслужване в администрациите – по-добро, по-коректно, по-качествено”, допълни Аладжова.
#vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн