Ексобластният управител Недялко Недялков очаква да го реабилитират, но едновременно с това и напада

STZAGORA.NET
В емоционално 40-минутно изявление, продължение на вчерашната му пресконференция, вече бившият областен управител в Стара Загора Недялко Недялков сподели днес по обед с представители на медиите в Стара Загора мислите си около скандала с изключването му от ПП ГЕРБ. От тях се очерта основният мотив на обвиненията му в авторитаризъм по адрес на зам.-председателя Цветан Цветанов – обидата му от това, че си тръгва от дългата поредица заемани през годините ръководни постове – областен координатор на ГЕРБ, народен представител, председател на Общинския съвет в Стара Загора и накрая губернатор – без очакваната благодарност и признателност от партийното ръководство. От думите му стана ясно, че преди парламентарните избори с него е разговаряно евентуално да оглави листата на ГЕРБ в 27-ми Старозагорски избирателен район, но вместо това първото място е заела Лиляна Павлова.

Относно оповестения конкретен мотив за изключването му – “нерегламентирани контакти с представители на други партии”, Недялков сподели, след като разрови спомените си, че по време на предизборната кампания е приел Мая Вапцарова и областния лидер на социалистите Трифон Митев, обаче отрече по време на срещата с тях да е ставало дума за политика.

“Бих станал отново областен координатор на ГЕРБ, само ако ме покани Бойко Борисов”, заяви Недялков, като не скри очакването си в определен момент да бъде реабилитиран. Той каза, че в понеделник (3 юни) е изпратил на партийния лидер SMS с искане за среща, но досега не е получил отговор. Така или иначе щял да продължи да работи за партията, макар и “встрани”, като коректив, с хората, с които са основали навремето партийната структура в Стара Загора. Но, очевидно емоционално раздвоен, не изключи и възможността да сервира “всеки ден по една нелицеприятна новост”.

В заключение на брифинга Недялко Недялков направи в знак на самокритичност откровена рекапитулация на ситуацията, като констатира, че понякога говори, макар и воден от искрени чувства, повече от необходимото, от което “си пати”.
#vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн