НАП-Стара Загора: Над тон хартия е предадена за рециклиране, спасени са от изсичaне 12 дръвчета

STZAGORA.NET
Над един тон употребявана хартия бе предадена и транспортирана към завода за рециклиране в Пловдив. Събраното количество е резултат от разделното събиране на хартия в Приходната агенция в Стара Загора за последните четири месеца.

Две години след старта на екокампанията на НАП за разделно събиране на отпадъци, старозагорският офис на НАП е предал над 6 тона хартия за рециклиране, тоест 72 спасени дръвчета.

Под мотото „Всеки лист хартия е глътка въздух, не го изхвърляйте”, във всеки офис на НАП, на всеки етаж са поставени контейнери (изработени също от рециклирана хартия) за изхвърляне на употребявана хартия. Събраните количества се предават директно за рециклиране в специализираните заводи.

„Зелената” кампания на Агенцията за приходите успя да изгради корпоративна и социална отговорност у служителите за опазване на околната среда. “Усилията ни ще продължат и с включването в бъдещи еко проекти”, заявяват от НАП-Стара Загора.

Малко факти за рециклирането: 1 кг рециклирана хартия спестява ползването на 32 литра питейна вода; 1 тон рециклирана хартия спасява от отсичане 13 дръвчета. Хартията може да се рециклира от 5 до 7 пъти, след което се разпада.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн