Експертният съвет по устройство на територията към община Стара Загора ще се произнесе за промяната на плана за кв. “Бедечка”

STZAGORA.NET
В Община Стара Загора този следобед се проведе обществено обсъждане на проект за изменение на ПУП – План за регулация и План за застрояване за територията на кв. „Бедечка”.

Общественото обсъждане се наложи поради изискването в Закона за устройство на териториите когато се променя предназначението на площ, определена за озеленяване, промяната да бъде предмет на обществено обсъждане. Това е факт след решението на ОбС от 16 май т.г. който допусна изменение в ПУП за застрояване и регулация в кв. “Бедечка”.

Тази процедура е предвидена по Закона за устройство на територията (ЗУТ). Следва изменението на плана да бъде разгледано от Експертния съвет по устройство на територията към община Стара Загора, който ще трябва да се произнесе по него. Ако то бъде прието, ще бъде внесено в Общинския съвет с решение за приемане на изменението.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн