32 клиники и отделения работят в обединената болница “Ст. Киркович”, местят Родилното

STZAGORA.NET

АГ-отделението на болница "Ст. Киркович" в Стара Загора. Снимка Panoramio.

Приключиха структурните реформи около обединението на двете болници в Стара Загора. В момента в болница “Проф. Ст. Киркович” функционират 32 клиники и отделения, четири са с дублиращи функции, 43 са медицинските специалности, по които се осигурява дейност, без кардиохирургия, която се очаква да бъде възстановена, съобщи Дарик, като цитира директора на болницата д-р Петър Атанасов. Няма отлив на лекари, но остава нуждата от квалифицирани медицински сестри.

Поради липса на кворум предвиденото за днес Общо събрание на акционерите на болница „Ст. Киркович” не се е състояло. Следващата възможна дата за него е 17 юни.

“Стремим се да запазим финансовото състояние на здравното заведение стабилно, като месечната ни заработка е около 2,5 млн лева. Натрупаните към момента задължения не надвишават 20 млн. лева. Те нарастват заради недофинансирането на клиничните пътеки, е заявил пред Дарик д-р Петър Атанасов. – Много е трудно при сегашните разчети и при това финансиране на пътеките да имаме качествен европейски здравен продукт. Надявам се съвременните методи – електронно досие и здравна пациентска карта, по-скоро да бъдат приложени, за да можем да проследяваме реалната медицинска дейност на болниците и това, което се инвестира в пациентите.”

Все още има много други места “играе химикалът”, надписването продължава и се усвояват публични средства от здравно-осигурителната каса, без да има реална дейност, но в болница „Ст. Киркович” няма нито един надписан пациент, е уверил д-р Атанасов.

Намиращият се в центъра на Стара Загора Акушеро-гинекологичен комплекс към болницата, която на 3 юни навършва 130 години от създаването си, ще бъде преместен на мястото на бившата Университетска поликлиника, Ушна и Очна клиника, а освободената сграда ще бъде продадена. Единият етаж на новото място е готов за пребазирането. На него има изградени четири нови, съвременни операционни. Преди окончателното преместване на Родилното, което се очаква да стане до края на есента, обаче трябва да бъдат изпълнени всички медицински стандарти по акушерство и гинекология. За целта МЗ е отпуснало 200 хиляди лева, които обаче няма да са достатъчни и се търси дофинансиране.
#

социални бутони

4 коментари on “32 клиники и отделения работят в обединената болница “Ст. Киркович”, местят Родилното”

  • ДРАГАН wrote on 30 май, 2013, 20:56

    До циганско гето да преместиш родилно отделение е престъпление и геноцид към народа ни. Ако някой *** посегне и направи това безумие ще има народно недоволство и самозапалвания на хора. Време е да спре кражбата на имуществото градено от нашите родители..

  • ДРАГАН wrote on 31 май, 2013, 8:16

    Да бъде продадена Университетската болница която е в съседство с циганския квартал Лозенец и да бъдат погасени задълженията от 20 милиона.А не да се втълпява на хората колко нерентабилна е АГ клиниката. Нерентабилна е щото е в центъра на града и някои *** имат *** намерение да превърнат зградата я в хотелче я в ***. Спрягат се имената на ***. Господа журналисти да спрем разграбването и на малкото останало в града ни. А там където се създава човешкия живот да не се пипа. Защо въпреки смяната на директор болницата е отново с огромни задължения. На кого е нужен борд на директори с огромни заплати.? Огромни заплати за нищо не вършене. Подписка в защита на Аг Клиниката. .Стоп на разграбването на болници и онова малко останало в интерес на обикновения човек.

  • Астров wrote on 31 май, 2013, 22:15

    НЕ !!!

  • Знаещ wrote on 4 юни, 2013, 14:27

    Сграда строена специално за болница /с цялата прилежаща инфраструктура и транспортни комуникации/ да се продаде за смешните 500 000 лв е престъпление! Това няма да покрие никаква част от общия дълг, който е вече над 28 млн лв… Но, със сигурност ще облажи ръководството на “Киркович” и един човек в града с интереси към сградата. Време е новото Ръководство на МЗ да се намеси и да сложи ред в безумията на Старозагорското здравеопазване!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн