Хлебно слънце ще зарадва малчуганите в Стара Загора на 1 юни

STZAGORA.NET

На 1 юни 2013 г. от 10.30 ч в МОЛ Галерия Мрежата Хлебни къщи, заедно с децата на Стара Загора, ще извървят заедно „Пътя на Слънцето”, като замесят голямо хлебно слънце. Събитието ще послужи за старт на Шестото издание на Националния конкурс “Нарисувай ми слънце“, организирано от детското образователно списание „Аз съм българче“.

Както в приказката Житената питка се търкулва, за да обиколи нивата си, така и нашето усмихнато приказно слънце ще се изтъркули изпод сръчните ръце на майсторите-хлебари от Мрежата хлебни къщи и ще изгрее в Града на липите. Заедно с малки и по-пораснали приятели те ще омесят „Хляб-слънце“ в празничния ден и ще се насладят на изгрева му. Ще видят как го украсяват и пекат. А после ще вкусят от слъчевата погача. Децата и юношите, участници в месенето, ще получат паспорт за поданство в приказната Усмихландия в деня на националния празник на въображаемата и чудновата страна на детските усмивки.

На щандовете на Хлебната къща в МОЛ Галерия ще може да видите рисунките на деца от цяла България, както и авторски снимки на хлябове от цял свят, направени от д-р Надежда Савова (в средата на снимката), основател на Мрежата Хлебни Къщи.

Замесете се с нас! Нека заедно изживеем празника на Детото в звънлив смях, слънчево настроение и с топъл хляб!
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн