Избран е изпълнителят на инженеринговите дейности на Интегрирания воден проект на Община Казанлък – етап 2

STZAGORA.NET

На 18 май 2013 беше сключен договор между Община Казанлък и Консорциум „Интерпром Каро Витковице Аква инженеринг“ ДЗЗД, София, като изпълнител на инжeнеринговите дейности по „Интегриран воден проект на община Казанлък. Етап 2: Реконструкция и модернизация на Градската пречиствателна станция за отпадни води – Казанлък”. С договора се слага началото на изпълнението на основните дейности по проекта.

В задълженията на избрания изпълнител са проектиране, авторски надзор на проекта, строителство, доставка и монтаж на необходимите съоръжения. Консорциумът ще отговаря и за електрообзавеждането, обучението на персонала, въвеждането в експлоатация с тестове, предвидени в договора и 12-месечен период на контрол и подпомагане на дейността на Градската пречиствателна станция за отпадни води и своевременното отстраняване на възникнали проблеми и дефекти.

Проектът се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България чрез Oперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“. Одобрен е с договор от 08 август 2012 г. и е на обща стойност 22 974 967 лв., от които 1 387 365 лв. са собствен принос на Община Казанлък. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 21 587 602 лв., разпределена както следва: Кохезионен фонд 17 270 082 лв. и Национално съфинансиране 4 317 520 лв.

Етап 2 на реконструкцията и модернизацията на пречиствателната станция е най-машабният инфраструктурен проект на Община Казанлък. След реализирането му ще бъде постигнат огромен социален ефект, защото ще се подобри не само начинът на опазване на околната среда, но и качеството на ВиК услугите за 49 557 жители в района на Казанлък и прилежащите населени места.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн