“Безопасна ваканция” за децата от Стара Загора

STZAGORA.NEТ

“Безопасна ваканция” за децата от Стара Загора В навечерието на Деня на детето – 1 юни, Младежкият общински съвет Стара Загора, отряд “Млад огнеборец”, Областната дирекция на МВР – Стара Загора, Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” – Стара Загора, Младежката група към БЧК и „Европа директно” проведоха днес кампания „Безопасна ваканция“ за деца от начална степен в старозагорските училища.

Над 350 деца от старозагорските училища изпълниха с усмивки парк “Александър Стамболийски” в Стара Загора и имаха възможност да се включат в конкурсите за рисунка на асфалт, моделиране с глина и рисунка върху платно. Спечелилите първо, второ и трето място бяха отличени с прекрасни награди. наред със забавленията малчуганите имах възможност да ползват противопожарни съоръжения, подпомагани от отряд “Млад огнеборец” към ОУ „Веселин Ханчев” Стара Загора, качиха се на пожарни автомобили и се запознаха с оборудването им.

От доброволците на Младежкия червен кръст научиха как да оказват първа помощ на пострадали, а от представителите на боен клуб „Атила” – как да се защитават. Особен интерес у децата предизвика срещата с полицейските следови кучета, полицейски мотори, на които децата имаха възможност да се качат, както и полицейският автомобил, в който за изненада на всички бяха показани и част от оръжията, използвани от органите на реда.

Старши инспектор Антон Иванов от Първо РУП – Стара Загора припомни на децата какво трябва да правят, за да се погрижат за безопасността си през лятната ваканция, как да пресичат и карат велосипед. Особено внимание бе обърнато и на това какво трябва да направи всяко дете при среща с „непознат”, както и къде и как да потърси помощ и съдействие в случай на необходимост.

И като на празник – всяко дете получи награда и настроение заедно с полезните знания за това, как да се грижат за своята безопасност.
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн