Кметът на Стара Загора Живко Тодоров и зам.-министърът на спорта Йордан Йовчев откриха модерен стрийт фитнес в ПГ по електротехника

STZAGORA.NET

Модерно комбинирано стрийтфитнес съоръжение “Титан”, само по себе си изпълняващо функциите на пълноценна стрийтфитнес площадка, откриха тази вечер в двора на Професионалната гимназия по електротехника “Г.С.Раковски” кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров, а по-късно, след като пристигна от дълъг път, и зам.-министърът на спорта в служебното правителство, прославеният български световен и европейски шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев, носител на 4 олимпийски медала – бронзови и сребърен, от 6 поредни Олимпиади. Това стана в присъствието на над 200 ученици от гимназията. Преди церемонията “Титан”-ът бе изпробван от поне една дузина момчета, които демонстрираха завидно майсторство на него, както и от две момичета.

Професионалната площадка за стрийтфитнес на стойност 15 000 лева е дарение на Община Стара Загора от фирма “Аякс-1″ ЕООД, чийто собственик е старозагорец, и която неотдавна отвори свои магазини в града. Съоръжението, производство на бургаската фирма “SPF Bulgaria”, до вчера е било представено на Пловдивския панаир, откъдето е свалено и монтирано само за 8 часа днес в старозагорското училище. На него ще тренират 1000 ученици от няколко училища в тази част на Стара Загора, както и всички, които желаят, макар и от по-отдалечени райони на града.

В приветственото си слово кметът на Стара Загора Живко Тодоров каза следното:

“Радвам се, че можем да изпълним едно наше предизборно обещание. Още преди година и половина с нас се срещнаха момчетата, които се занимават със стрийтфитнес в Стара Загора и помолиха да ги подкрепим в техните усилия. Да направим така, че да има повече площадки в града. И ето че днес имаме възможността да открием тази – може би най-модерната не само в Стара Загора, но и в България. Сигурни сме, че от нея ще се възползват много млади хора. Нека благодарим на фирма “Аякс-1″, която дари на Стара Загора това прекрасно съоръжение. Когато има партньорство между Общината и бизнеса, нещата се получават.”

Цветан Георгиев, представител на Министерството на физическото възпитание и спорта, поясни, че в момента след Стара Загора заявки за комбинирания уред “Титан” има направени вече от Варна, Лясковец и Каварна. Вчера е станало ясно, че Столична община ще направи цели 20 такива площадки на територията на София. “Но първа е Стара Загора, което затвърждава мнението вече на много хора, че тя се превръща в най-спортния град в България”, не пропусна да отбележи Цветан Георгиев.

“Целият град може да ползва новото съоръжение. От Общината ни помолиха да направим това добро дело за Стара Загора и ето, че площадката вече е факт. Бъдете живи и здрави, и спортувайте, защото спортът е здраве”, каза Венцислав Славов, представител на фирма “Аякс-1″ ЕООД.

Приветствие поднесе и директорът на Професионалната гимназия по електротехника инж.Георги Георгиев. Той благодари за това, че уникалното спортно съоръжение е монтирано на територията на ръководената от него гимназия.

Участниците и гостите на откриването на най-новата старозагорска площадка за стрийтфитнес приветстваха изключително топло зам.-министър Йордан Йовчев, който поради технически проблеми с колата му по време на пътя успя да пристигне в Стара Загора след 21 часа вечерта. Той направи кратка силова демонстрация на успоредката на съоръжението, след което разговаря с млади начинаещи гимнастици, като ги насърчи да тренират активно любимия си спорт, а накрая раздаде автографи и се снима с момчетата и момичетата от Стара Загора.



#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн