Мъглиж празнува навръх Цветница

STZAGORA.NET

Празникът на град Мъглиж – Цветница, събра стотици жители и гости на площада пред общината. Тържествата започнаха с водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от Крупнишкия епископ Инокентий. Фолклорни ансамбли с автентични български народни носии от цялата община участваха в празничната програма.

На празника на колоритното градче присъстваха областният управител Недялко Недялков, кметове на общини от областта, председатели на общински съвети, представители на институции. Тук бе и председателят на партия БСДП Йордан Нихризов, с чиято подкрепа Господин Господинов спечели кметския си мандат.

Кметът на община Мъглиж Господин Господинов поздрави своите съграждани, като сподели, че малко по малко предвидените за общината приоритети стават реалност и това ще продължи и занапред. Областният управител също поднесе приветствие към жителите и гостите на общината, като в поздравителния си адрес той пожела на всички благоденствие, здраве и оптимизъм.

На днешния християнски празник много гости и жители на областта посетиха Мъглижкия манастир „Свети Николай” – един от най-старите и самобитни български манастири.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн