Преди полуфинала за Купата на България “Берое”-”Славия”

STZAGORA.NET

Утре (четвъртък, 25-и април) от 17:30 часа “Берое” приема “Славия” в полуфинален мач реванш за Купата на България. Главен арбитър на срещата ще е Георги Кабаков от Пловдив.

Ден преди срещата пред клубната камера застана помощник-треньорът на заралии Левон Апкарян, който сподели очакванията си за важния мач. “Усеща се емоцията в хората. Ще направим всичко възможно да стигнем до финала. За нас този полуфинален мач е финал преди финала” – бяха думите на Апкарян пред beroe.bg

“Надяваме се да се получи добър мач и да зарадваме публиката, която ще ни подкрепи. Имам добри спомени от 2010 година и се надявам искрено пак да преживея това.” – сподели Здравко Илиев, носител на Купата на България с Берое през 2010 година.

“За съжаление не успяхме да отбележим гол в първия мач, но дано да сторим това утре. В същото време не трябва и да допускаме гол. Искаме да се класираме на финала.” – сподели друг носител на трофея Теодор Скорчев.

Днес беройци тренираха в часа на мача и бяха подкрепени от стотина зелено-бели фенове, които през цялото време скандираха имената на своите любимци и надъхваха играчите с песни за отбора.

Старши треньорът Петър Хубчев определи група от 20 състезатели за мача:

Вратари: Иван Караджов, Теодор Скорчев
Защитници: Борислав Стойчев, Веселин Пенев, Владимир Зафиров, Георги Динков, Здравко Илиев, Иво Иванов, Пламен Крумов
Полузащиници: Амир Саюд, Георги Андонов, Давид Каядо, Дончо Атанасов, Елиаш Алвеш да Силва, Елио Мартинс, Игор Джоман, Алберто Лоузейро, Мартин Райнов
Нападатели: Венцислав Христов, Джери Ситое

Първата среща, играна точно преди седмица, завърши с нулево равенство, като старозагорци могат само да съжаляват за този изход на двубоя.

Двата отбора се срещнаха и в края на март месец, когато “Берое” надделя над “белите” от Овча Купел с 2:1, след голове на Георги Андонов и Венцислав Христов, а почетното попадение за “Славия” бе дело на Павел Попара.

По пътя си до полуфинала “Берое” отстрани отборите на “Академик” (Свищов), “Локомотив” (Мездра) и “Пирин” (Гоце Делчев) със съответно общ резултат 4:1, 8:1 и 4:1.

До тази фаза на турнира тимът на “Славия” достигна след победи над “Любимец” с 5:2, “Ботев” (Пловдив) с 4:0 и “Миньор” (Перник) с 5:3.

За главен рефер на срещата бе назначен Георги Кабаков от Пловдив. Арбитърът  има 55 ръководени срещи зад гърба си в “А” група. Негови помощници ще бъдат  Николай Петров от Габрово и Николай Марков от Благоевград, а четвърти съдия е Мартин Богдев от Бургас. Дежурен делегат на БФС ще бъде Марин Раковски от София, а съдийството ще оценява Кольо Данев от Варна.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн