В Община Гълъбово тече подготовка за пролетно-летния сезон

STZAGORA.NET

От няколко дни в Община Гълъбово служители от отдел „БКС и ООС” подготвят зелените площи за пролетта. Подготовката на почвата се състои в окопаване, засаждане на цветя, поливане. Това са само част от всички дейности, извършвани, за да изглежда приветливо централната градска част. Служителите от звеното по чистота всяка сутрин се грижат за града, метат улиците и площада и почистват отпадъците от малките кошчета за смет. Проверяват за нуждата от премахване на изгнилите и опасни дървета.

Непрекъснатият контрол по сметосъбирането, сметопочистването и сметоизвозването и добрата структура, изградена в общината, позволява този процес да се случи бързо и почти незабелязано за гражданите, така че те единствено да се наслаждават на приятна обстановка.

Тази година от общинската администрация и от общинските фирми отново възнамеряват да се включат в кампанията по пролетното почистване на страната. Служителите всяка година се организират в почистването на местността “Хайдушкото кладенче” край Гълъбово, поставят и къщички за птички. От отдел “Екология” с помощта на ръководството на общината всяка година организират хората от града за почистване на около блоковите пространства, паркове и градинки, като раздават безплатни ръкавици, чували и вар.

В общината се наблюдават и други дребни ремонти – ремонтират се тротоарните настилки с поставянето на нови бордюри и плочки:

Шадраванът в центъра на града в момента е празен и се очаква да бъде почистен, за да заработи отново и да краси площада.

Подготовката за пролетно-летния сезон включва редовно следене на нивата на водите в общината (язовири и водоеми). Поддържат се безопасни обеми, за да се предотвратят наводнения при обилни дъждове през пролетта.
-

*

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн