Сдружение „Валдорфска педагогика” и ателие „Слънчогледи” канят старозагорци на пролетен празник в събота

STZAGORA.NET
Уважаеми граждани на Стара Загора,

Сдружение „Валдорфска педагогика” и ателие „Слънчогледи” ви канят на празник на пролетта тази събота, 23 март, от 10.30 до 12 часа на Жабките (парк Аязмото). При дъждовно време ще ви посрещнем в ателие „Слънчогледи” (на адрес: ул. „Сава Силов” 80, етаж 2 (на ъгъла с ул. „Ген. Столетов”)

Децата и техните родители ще изживеят идването на пролетта чрез участие в малки театрални сценки, вълшебна музика на флейти и лира, рисуване, народни и детски песни и хорца. Много изненади и забавление очакват малки и големи.

Валдорфската педагогика е най-разпространената недържавна образователна система – към 2012 г. работят 1025 валдорфски училища, 2 000 валдорфски детски градини и 950 лечебнопедагогични заведения в 60 държави. Елементи на Валдорфската педагогика се прилагат и в обществени (държавни) училища, клонове на училища и домашното възпитание. Първото валдорфско училище е основано за семействата на работещите във фабриката „Валдорф – Астория” в Щутгард, Германия.

В България има едва няколко подготвени валдорфски учители и за наше щастие голяма част от тях са в Стара Загора. Нашият град има възможността да бъде втория в страната след София, където да се предлагат занимания за деца с методите на Валдорфската педагогика.

През есента на 2012 г. валдорфски учители и семейства с деца създадохме сдружение „Валдорфска педагогика” с цел в нашия град да заработи валдорфска детска градина, а впоследствие и валдорфско училище. В момента ателие за деца „Слънчогледи” предлага занимания с изкуства за деца с методите на валдорфската педагогика:

* Забавачка за деца до 2 години с участие на родителите
* Детскоградински занимания за деца от 2 до 6 години
* Подготовка за училище и изучаване на буквите за деца от 6 до 8 години
* Арт ателиета за деца до 10 години

На изживяването на четирите годишни времена от децата се придава особено значение във валдорфската педагогика, тъй като така децата задълбочават своите наблюдения върху природата, развитието на растенията и околния свят и се свързват по-дълбоко с Природата и опазването й.

За повече информация:
http://valdorfsz.wordpress.com/
http://www.facebook.com/AtelieSunflowers

За контакти:
тел. 0878 547 258; 0885 774089; 0884 852 996
Цвета Христова–Богданова,
Член на УС на Сдружение „Валдорфска педагогика”

*vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн