Предстоящо: Фотоизложба за Деня на водата в Община Стара Загора

STZAGORA.NET

На 22 март в 17.00 часа във фоайето на Община Стара Загора ще бъде открита фотоизложбата „Капка вода – миг живот” на Мариана Стефанова. Тя е посветена на Деня на водата 22 март и 2013 – Международна година на водното сътрудничество.

В изложбата с авключени 26 пейзажни фотографии основно от България и няколко от Хърватия. Във всички присъства водата като основен елемент. Има пейзажи от язовир Широка поляна, яз. Доспат, яз. Тополница, яз. Братаница, Плитвичките езера в Хърватия и др. Изложбата ще е с благотворителен елемент. 30% от приходите от откупките на фотосите ще бъдат дарени на Сдружение ХепАктив – http://www.hepactive.org/. Цената на всяка фотография ще бъде 55 лева. Дарените средства ще бъдат използвани при организирането на групи за взаимопомощ и за създаването на информационни материали за болестта хепатит.

Мариана Стефанова – Творческа автобиография
„Първата ми среща с фотографията беше по времето, когато бях в 7 клас в кръжока по фотография. Всичко като че ли приключи за две години и след това си снимах само за семейния фотоалбум. След като фотографията стана толкова достъпна за хората, отново се върна желанието ми да снимам. По-сериозно се занимавам с това изкуство от 3 години. Имам няколко награди от фото конкурси и доста класирани снимки за участие във фотографски изложби. Първата награда за мен беше в началото на месец май 2010 г., когато по време на фотопленера в Родопите представителите на „Олимпус” раздадоха на новобранците фотографи по един професионален фотоапарат и обявиха конкурс за най-добра снимка. Журито беше харесало моята снимка от изгрева на Широка поляна и така спечелих І-во място. Това като че ли ме накара да повярвам, че май отново трябва да си припомня основните фотографски правила и да си купя сериозен фотоапарат. В края на 2010 година една моя снимка от Панагюрските колонии – „Къщичка в гората” – спечели ІV-то място в годишния фотоконкурс „Туризъм и пътувания” на 4coolPics.com в класацията на зрителите. През следващата 2011 година моята снимка от язовир Широка поляна „Родопско утро” беше класирана на ІІІ-то място в годишния фотоконкурс на същия сайт и на второ място в месечния фотоконкурс на PixelMedia за месец юли 2011.

От началото на 2012 имам няколко награди:

* Трето място във фотоконкурса „По пътя на водата” по случай международния ден на водата – 22 март
* Трето място в годишния фотоконкурс „България, атрактивна туристическа дестинация 2012”
* Участие в селекцията на журито за фотоизложба от 30-те най-добри снимки, подбрани от Списание 8
* Участие в селекцията на журито за фотоизложба от 10-те най-добри снимки във фотоконкурса „Четирите елемента”, подбрани от Списание „Обекти”
* Участие в селекцията на журито за изложба в международния фотосалон София
* Награда от международния фотоконкурс Digital Nirvana Kalakaar 2012 – второ място в категорията Light up my world спечелих с фотографията – Magic of morning – http://stefanovaart.com/?q=page/news/digital-nirvana-kalakaar-winers-2012

В края на 2012 година направих и първата си фотоизложба, в която показах 40 мои фотографии – пейзажи от България. Електронен вариант на тази изложба, чието име е “Приказно докосване” може да видите и на моя сайт – http://stefanovaart.com/?q=page/exhibition. Изложбата беше посрещната с голям интерес от жителите на град Панагюрище. Още в деня на откриването бяха откупени 8 фотокартини. Надявам се настоящата изложба да ви хареса.”
*

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн