Младежи ще закичват с мартеници и ще дефилират с факли на Националния празник в Стара Загора

STZAGORA.NET
На 1 март Младежки общински съвет Стара Загора и децата от домовете „Теофана Попова”, „Българка” и „Мария Терезия” ще закичат с мартеници в началото на работния ден органите на реда пред двете Районни управления на полицията в града и пред Областната дирекция на МВР от 08:00 ч до 08:30 ч.

В 10:00 ч на 1 март членовете на МОС ще се включат в залесяването до зоопарка, организирано от Община Стара Загора.

На Националния празник на България те ще запалят над 50 факли, за да стоплят сърцата на млади и стари и да покажат, че загиналите за свободата винаги ще се помнят. На 3 март от паметника „Св. Георги” в парк „Александър Стамболийски” в 18.30 часа ще тръгне факелното шествие на ученическата общност в града за четвърти пореден път. Със запалени факли младежите ще дефилират по булевард „Цар Симеон Велики” и ще се включат в тържествената заря-проверка, която започва в 19.00 ч. пред Общината.

Организаторите апелират всички представители на ученическата общност да се присъединят в инициативата на МОС, за да съпреживеят заедно празника.

Инициативата, чиято цел е да възвърне младите към техния произход и традиции, е подкрепена от Община Стара Загора.
-

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн