На протеста в Стара Загора останаха само идеалистите и загрижените за България

STZAGORA.NET

Младите хора, но без ученици като вчера, преобладаваха на днешния, станал вече традиционен митинг от 17 часа пред сградата на EVN в Стара Загора. В деня, в който бе обявена оставката на кабинета, да заявят исканията си излязоха около 500 души. Пред Енергото те опитаха да се самоорганизират, като изберат свои представители за бъдещото общо събраниие на инициативните комитети от страната, и да формулират приоритетите си. Един от тях – избори за Велико Народно събрание и нова Конституция – участниците скандираха неколкократно с цяло гърло, за да ги чуят. Мнозина носеха еднотипно направени лозунги против монополите и за мажоритарни избори. Днес темите се обогатиха и с проблема “Бедечка”, разказан от Фейсбук-активиста Йордан Йорданов.

Станислава Канева, собственик на фалирало в кризата заведение, предложи излъчването на петима представители на протестиращите за участие в общото събрание на инициативните комитети от страната в София.



След като протестът се прехвърли, пак по традиция, на площада пред Общината, в речите пролича все по-настойчивото искане за рестарт на цялата политическа система в страната и за обогатяването й с нови лица. “Не искаме хора на възраст, които да ни говорят умни приказки”, заявиха ораторите, като с това ясно показаха, че младото поколение вече търси полагащото му се място на родната политическа карта.

*vvv

социални бутони

2 коментари on “На протеста в Стара Загора останаха само идеалистите и загрижените за България”

  • българин wrote on 22 февруари, 2013, 4:15

    Здравейте братя и сестри.Пиша ви с апел,да подканвате приятели и роднини да излизат на улицата и да протестират.Неделя (24.02)може би е най-важният ден.Нека излезем,нека покажем,че БЪЛГАРИТЕ СА ЖИВИ!ПИШЕМ СТРАНИЦА В ИСТОРИЯТА СИ,целият свят ни гледа .. от нас зависи.
    БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.

    СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ!

  • Анонимен wrote on 22 февруари, 2013, 12:15

    И кво после – нямало организатори на протеста.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн