НАП направи масови проверки на пазарите в област Стара Загора

STZAGORA.NET
40 маси на търговци от централните пазари в Стара Загора, Казанлък и Раднево бяха обект на внезапни проверки от инспекторите на НАП Стара Загора през последната седмица. В резултат на тях са съставени 10 акта, 9 от които за неиздаване на касова бележка. Очаквано търговците на цитрусови плодове „забравят” най-често да издадат касов бон. Обект на проверките ще бъдат и доставчиците на вносни плодове и зеленчуци.

От НАП припомнят, че глобата за неиздаване на фискален бон е от 500 до 2000 лева. Ако търговец работи с фискално устройство без дистанционна връзка, ще бъде глобен с до 10 000 лв., а търговският обект ще бъде запечатан от инспекторите на НАП.

Ежедневно на информационния телефон на НАП или на електронната поща се получават между 2 и 4 сигнала за неиздаване на касов бон. Всички те са проверявани, като в 80% от случаите са констатирани нарушения.

Телефонът за сигнали при неиздаване на касова бележка е 0 700 18 700, а пощенският адрес на Офиса на НАП в Стара Загора е 6000, ул.”Кенали” 1. От институцията обръщат внимание на клиентите си, че служителите на НАП не са арбитър за уреждане на междусъседски и междуличностни взаимоотношения.
*

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн