Награждават ученици, намерили и предали в полицията пачка пари

STZAGORA.NET
Петима младежи от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Любор Байер” в Стара Загора върнаха на своя притежател намерените от тях 1646 лв.

На 01.02.2013 г. разхождайки се в близост до училището, около 16:00 часа на служебен паркинг 15-годишните Димитър Люртов, Валентин Желев, Мирослав Колев, Тонимир Стоянов и Антонио Николов намират пачка с пари. Съобщават за това на класните си ръководители и след училище предават намерените от тях пари в Първо РУП – Стара Загора, където вече има подаден сигнал, че са изгубени.

„Позволете на Вас като директор на ПГСАГ „Любор Байер” – Стара Загора да предам своята благодарност за това, че във време, в което доблестните и гражданско ангажирани постъпки са все по-малко, петима възпитаници на Вашето училище се показаха като съвестни и доблестни хора с висок морал и отговорност“ – казва в писмото си директорът на ОД на МВР старши комисар Алекси Алексиев до директора на ПГСАГ „Любор Байер” инж. Георги Славов.

На 06.02.2013 г. от 09,00 ч. в заседателна зала на ОДМВР – Стара Загора ст.комисар Алекси Алексиев ще връчи Грамота за доблест на петимата възпитаници на ПГСАГ „Любор Байер”. На церемонията ще бъдат поканени съученици и семействата на младежите.

Говорител на ОДМВР Стара Загора: Ваня КРЪСТЕВА
*

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн