Референдумът протича нормално, съобщи ОДМВР – Стара Загора

STZAGORA.NET
На територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, провеждането на Националния референдум протича нормално. Всички секции в областта са предадени и функционират без проблеми. До момента няма регистрирани сигнали за нарушения на обществения ред във връзка с подготовката и провеждането на Националния референдум, няма констатирани случаи за нарушения на избирателния кодекс, както и за оказвани съдействия на СИК и РИК.

Напомняме, че звената „Български документи за самоличност” ще оказват съдействие на българските граждани, които желаят да гласуват в Националния референдум. Те ще работят на пълен работен ден и днес. Така гражданите, които са възпрепятствани да дадат своя глас в днешния референдум заради изгубена или невалидна лична карта могат да получат удостоверение при искане, заявено в звената за документи за самоличност в  ОДМВР и РУП при ОДМВР.Удостоверенията се издават след цифрово заснемане на лицето на заявителя и снемане на неговия подпис при подаване на заявлението по постоянен адрес за нова лична карта. Документът може да се издава независимо от обявения постоянен и настоящ адрес след подадено и регистрирано заявление за издаване на лична карта, което се отразява в централизираната информационна система за документи за самоличност на МВР. Удостоверения за обявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация. То служи само пред секционната избирателна комисия и е валидно единствено за деня на референдума.
*

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн