4,74% са гласували в Стара Загора половин час преди обяд. Няма нарушения на обществения ред и сигнали за нередности

STZAGORA.NET

Момент от гласуването в една от секциите в Стара Загора, помещаваща се в сградата на IX-то основно училище.

По данни на Районната избирателна комисия в Стара Загора 7049 души са упражнили правото си на вот в областния град към 11.30 часа, което е 4,74% от гласоподавателите.

В Казанлък до урните са отишли 3415 души (4,825).

Най-висока е избирателната активност в община Опан (18,77%), а най-ниска в община Гурково (3,91%), съобщи председателят на РИК адв.Таньо Брайков.

Избирателната активност за цялата Старозагорска област е 5,23%. (16 192 избиратели). Гласоподавателите в община Стара Загора са 148 837 – 132 511 в града и 16 067 в селата.

Избирателната активност в страната към 13 часа е 9,34%. Секциите са 11 643 на брой.

Следващите данни от РИК ще бъдат подадени около 17 часа.
* * *
Националният референдум протича нормално, съобщиха от ОДМВР – Стара Загора в 14.35 ч. До момента на територията на дирекцията:

- Няма регистрирани сигнали за подготвяни или извършени нарушения на обществения ред във връзка с провеждането на Националния референдум. Не са констатирани случаи на нарушаване на Изборния кодекс, Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, Закона за събранията, митингите и манифестациите, свързани с подготовката и произвеждането на Националния референдум.

- Няма случаи с инциденти със служители на МВР и случаи на възпрепятстване изпълнението на служебните им задължения във връзка с подготовката и провеждането на Националния референдум и не са оказвани съдействия на СИК и РИК.

- Няма образувани досъдебни производства за престъпления по чл.167 до чл.169 от НК, както и други престъпления свързани с провеждането на Националния референдум.

- Няма съставени АУАН по реда на ЗАНН и Изборен кодекс.

- Няма издадени НП по реда на ЗАНН и Изборен кодекс.

- Няма съставени протоколи по чл.56 от ЗМВР.

На тероторията на област Стара Загора са издадени две удостоверения за гласуване: Едно в група „Български документи за самоличност” при ОДМВР – Стара Загора на 25.01.2013 г. и едно в Казанлък днес.
*

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн