Космическото време: Възможна е слаба магнитна буря в деня на референдума

STZAGORA.NET
ГЕОФИЗИЧНА АКТИВНОСТ

Слънчевата корона през последния час. Снимка SDO, чрез tesis.lebedev.ru

В рамките на 3-дневната прогноза (25,26 и 27 януари) геомагнитните условия ще бъдат между спокойни и смутени. Очаква се влияние от слънчева коронална дупка в геоефективна позиция, както и слаб ефект от срещата на Земята с изхвърлена на 23 януари коронална маса. Вероятността за геомагнитни смущения на средни ширини за днес е 15%, за утре 25% а за 27 януари е 30%. За утре и на 27 януари има 10% вероятност за малка магнитна буря (бал G1).

СЛЪНЧЕВА АКТИВНОСТ
През изминалото денонощие слънчевата активност беше много ниска. Практически нямаше никакви изригвания. На видимата от Звмята страна на Слънцето имаше 4 групи петна. В северното полукълбо са групите 1660, 1661 и 1662, а в южното е групата 1658. Всички групи петна са магнитно стабилни. Скоростта на слънчевия вятър в околностите на Земята е около 350 км/с.

В рамките на 3-дневната прогноза (25, 26 и 27 януари) слънчевата активнот ще бъде между много ниска и ниска. Вероятността за средно по сила М-изригване е по 5% за днес и утре и около или под 1% за 27 януари.

Следете за нова информация HELIOTARAXY.COM.
*

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн