Шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров: Крайният срок за изпълнението на автомагистрала „Тракия” е 31 май 2013 г.

STZAGORA.NET
Агенция “Фокус”
- Крайният срок за цялостното приключване на магистрала „Тракия” до Бургас е февруари месец. Ще успеете ли да я отриете навреме?
Лазар Лазаров: Имайки предвид ситуацията от миналата година, фирмата-изпълнител представи форсмажор, което беше удостоверено от БТПП, съгласно нашите договорни условия. Крайният срок за изпълнението на автомагистрала „Тракия” е 31 май 2013 г. Надявам се в този срок магистралата да бъде изпълнена и пусната в експлоатация. С този лот цялата автомагистрала „Тракия” ще бъде завършена, за да може лятото всички туристи да пътуват спокойно към морето.
- Има ли някакви проблеми при строежа?
- Проблеми по отношение на строителството винаги има, но това са технически въпроси, които се изчистват на момента от нашите екипи за управление и от надзорната фирма със съдействието на строителя. Не мога да кажа, че няма проблеми, но това са решими проблеми, които възникват по време на всяко строителство.
- С колко време автомагистрала „Тракия” ще спести от пътуването до морето?
- Ако имаме предвид от миналата година участъка преди пускането на Лот 2 и Лот 3, предполагам, с повече от 2 часа. Ние сме правили изчисления. Това са 300-350 км автомагистрала, при стандартна постоянна позволена скорост с нормално каране говорим за стигане от София до морето за около 3 часа. Досега беше между 4 и половина и 5 часа.
*

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн