Станишев обърка вратите. Дузпата и този път е пред неговата

STZAGORA.NET
В Стара Загора вчера Станишев заговори за дузпи. В неговите представи топката е пред вратата на ГЕРБ, а той се засилва да я ритне.

Не се учудваме. Досега БСП под неговото мъдро ръководство загуби 5 поредни избора. Какво му остава на човека след толкова бой, освен само в сънищата си да вижда как бие шута и печели в последната секунда на мача. И да разказва това като истина пред лековерна публика от подрастващи.

Само че Станишев нещо бърка вратите. Топката и този път е заложена пред неговата. Но той все още не осъзнава това. Когато го осъзнае, а то ще стане скоро, Станишев ще се събуди, плувнал в студена пот. Защото за него мачът ще свърши веднъж завинаги.

Първият в момента бесепар е пътник отдавна. И вече щяхме да сме го забравили, ако след N-тия му провал неговите хора не го бяха издундуркали, като вместо да го скрият от публиката, неочаквано го пратиха да води европейските социалисти. Към какво? Та той е човек, който привлича загубите като магнит карфица. Лоша услуга! Мечешка. Вечният пътник тръгна и из Европа. Докъде ще доведе това, предстои да видим. Служебното повишение е факт, изваден сякаш директно от докторската му дисертация*.

“Наблюдавам всички в партията и всеки ще бъде оценяван по резулатите, които постига”, рече и отсече Станишев вчера в Стара Загора. Въпросът е него самия кой го оценява. Вероятно е някой благ и всепрощаващ даскал, който е забравил как се пишат двойки.

Всичко това нямаше да е толкова скандално, ако, за да осигурят най-накрая служебната победа на Станишев, не бяха подели мътна и мръсна кампания срещу главния му политически опонент – Бойко Борисов. Оплюването и окалването на българския премиер от всички стволове на медийната артилерия се получи толкова грандиозно, че със сигурност ще остане в учебниците по история.

“Ако знаехте какво се случва пред очите ви”… изпъшка тези дни една от главните оплювачки**. Е, вече знаем. И все повече хора ще проглеждат за това, което се случва. Или което можеше да се случи. Но ние, българите, няма да го допуснем. Мътният поток няма да стигне до чистата река.

Наистина вече е време за дузпи, Станишев. Готов ли си да застанеш на голлинията и да пазиш, или пак ще избягаш – като от диспута с Иван Костов за “Белене” по “Панорама” онази вечер?

Максим Добрев
_______
* Темата на докторската дисертация на Станишев е “Система на служебното повишение на висшите граждански чинове в Русия и нейната еволюция във втората половина на 19 век”.
** http://www.dw.de/ако-знаехте-какво-се-случва-пред-очите-ви/a-16512950

сподели ме

1 коментар on “Станишев обърка вратите. Дузпата и този път е пред неговата”

  • glass wrote on 14 януари, 2013, 10:40

    Браво за коментара! Много точно!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн