Ловец от с.Могила е прострелян по време на излет

STZAGORA.NET
За пореден инцидент с прострелян ловец по време на ловен излет, този път край Стара Загора, съобщи наш читател. Пострадалият е мъж на около 60 години от с.Могила, на име Тодор. По все още непотвърдени официално данни тои е бил прострелян днес в главата, но е оцелял и веднага е бил закаран в болница.

Сакатлъкът е станал, след като пострадалият е излязъл самостоятелно на лов. В същото време и на същото място се е била разгърнала ловна дружинка от съседното на Могила село Преславен. Именно от тази група е дошъл изстрелът, пратил Тодор в болница.

Днес на мястото е имало следствена група, която е снела показания за обстоятелствата, довели до неприятния инцидент. Засега няма данни за състоянието на пострадалия. В Преславен се коментира, че ловците от групата са пили само по кафе, преди да заминат.

Полицейското съобщение във връзка със случая гласи следното:

На 12.01.2013 г. в Първо РУП – Стара Загора е постъпил сигнал за приет в ЦСМП – Стара Загора прострелян по време на лов мъж между селата Могила и Преславен. Пострадалият Т.Д. на 59 години е откаран в центъра за спешна помощ от прострелялия го А.К. на 40 години от гр. Крън. Т.Д. е настанен в отделението по неврохирургия без опасност за живота. Нанесени са му поражения в лицевата част на главата. Инцидентът е станал, докато А.К. се е целил в излетяла от храстите патица. Двамата ловци са били на законен ловен излет с редовни документи за притежание на оръжие. А.К. е тестван с дрегер, който е отчел отрицателен резултат. Задържан е в Първо РУП – Стара Загора за срок до 24 часа.
*

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн