Руска вечер и сноуборд приключения в кино „Различният Комсомол“

STZAGORA.NET

Кино „Различният Комсомол“ стана за една вечер арена на няколко интересни събития. От 18:00 ч. двама старозагорски интелектуалци представиха руското си пътешествие „Русия през нашите очи“. Васил Хаджиилиев, преподавател в Тракийски университет, и Иванка Христова бяха подготвили няколко презентации и руска романси на живо в изпълнение на баса от Старозагорската опера Юрий Хаджиев. Освен любопитното представяне на снимковия материал и дегизировката с дрехи и аксесоари по руски теми, двамата пътешественици подариха на гостите на събитието руска почерпка, състоящата се от хапки черен хляб с два вида хайвер, руска водка, истински самовар с черен чай и типични руски сладки.

Малко по-късно, от 20:00 ч., залата на кино „Различният Комсомол“ смени обитателите си, като специално за старозагорската премиера на филма „Изгубената зима“ дойдоха около 50 младежи, фенове на снежните планини и зимните екстремни спортове. Филмът, представен по покана на Сдружението за съвременно изкуство и култура “Различният поглед”, е сниман от група фрийрайд скиори и бордисти през зимата на 2011 г. по някои от най-стръмните склонове на българските планини. С много стил и чудесен монтаж той разказва за красотата на планината, за удоволствието от сливането с нея, за изпитанията, за превъзмогването им и най-вече за любовта на младите към свободното спускане по необработени снежни терени. Прожекцията в Стара Загора беше последната спирка от премиерното турне на филма. Авторите на филма обещават още филми от настоящата зима. Единственото, от което се нуждаят, е добро здраве и много сняг. Повече снимки от събитието можете да видите на www.razlichniatpogled.org.
-

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн