На Игнажден настаниха първото дете в приемно семейство в Казанлък

STZAGORA.NET

На 20 декември, Игнажден, бе настанено в приемно семейство първото дете в Казанлък. По проекта „И аз имам семейство” има 3 утвърдени приемни семейства, в едното от които вече е настанено първото приемно дете, а първите приемни родители са Даниела и Емил Иванови. На 20 декември бяха връчени и техните договори с Община Казанлък, включващи договор за грижа за дете настанено в приемно семейство и договор за отглеждане на дете от професионално приемно семейство.

Вечерта премина и в дух на благотворителност. Представена бе художничката Румянка Кипрова – също утвърден приемен родител. Целта на подредената от нея изложба-базар е набиране на финансови средства за подпомагане на предстоящо настаняване на приемно дете в нейното семейство. Средствата са необходими на Румяна, която в момента е без работа, за осигуряване на дрехи, обувки и други предмети от първа необходимост на детето, докато като приемен родител получи първите финансови средства по договора.

Под ведрото настроение за свършена добра работа и с надежда за увеличаване на приемните семейства в Казанлък премина вечерта навръх знаменателния Игнажден.
*

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн