Откриха нов регионален офис на РЗОК – Център за административно обслужване и информация

STZAGORA.NET

Областният управител Недялко Недялков и управителят на Националната здравно-осигурителна каса д-р Пламен Цеков прерязаха лентата на нов регионален офис на РЗОК на ул. «Васил Левски» № 81. Много гости, партньори и представители на пациентски организации уважиха откриването на Центъра за административно обслужване и информация.

Директорът на Регионалната здравно-осигурителна каса д-р Славка Йорданова изрази своята лична благодарност към Областния управител и ръководството на националната здравна каса, с чиято помощ проектът се реализира в много кратки срокове. «Това е наша мечта от близо 10 години, която тази година реализирахме успешно», припомни д-р Йорданова.

„Центърът за административно обслужване и информация е най-голямата инвестиция на централното управление”, сподели д-р Пламен Цеков. Той заяви, че до Центъра е осигурен удобен достъп за хора с увреждания – такъв, какъвто липсва дори в централния офис на РЗОК. Клиентите ще ползват и безплатен паркинг, допълни още Цеков.

Центърът е проектиран с цел осигуряване на максимален достъп на хора с физически увреждания и възрастни старозагорци. Намира се в централната градска част и е разположен в сграда, предоставена безвъзмездно от Областната администрация. Услугите, които ще се предлагат, касаят оказването на медицинска/дентална помощ, заверка на документи за получаване на лекарства и издаване на документи за упражняване на здравно-осигурителни права в страните от Европейския съюз. В Центъра ще се приемат и обслужват потребителите на услуги в областта на задължителното здравно осигуряване.

Областният управител изрази своето голямо удовлетворение от откриването на здравния офис и пожела ползотворна и успешна работа на служителите и гостите през 2013-та година.
*

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн