79 информационни и работни срещи с над 1400 участници отчита в първата година от дейността си Областният информационен център в Стара Загора

STZAGORA.NET

Областният информационен център (ОИЦ) в Стара Загора представи постигнатото през 2012 г. и очерта плановете и преспективите си за работа през следващата година на работна среща с представители на местни, регионални и национални медии.

Екипът на центъра отчете успешен старт на своята дейност. През пъврата си година ОИЦ е провел 79 информационни и работни срещи с местната общност, гости и медии. 1468 представители от областната и общинската администрация, фирми, училища, читалища, неправителствени организации и представители на широката общественост са научили повече за кохезионната политика на Европейския съюз, седемте оперативни програми в България, отворените схеми по всяка от тях, както и за това как се разработва проектно предложение.

Графика за ръста на посетителите в 28-те ОИЦ в страната.

Най-голям интерес е проявен към схемите „Енергийно обновяване на българските домове“ по Оперативна програма “Регионално развитие”, „Квалификационни услуги и обучение за заети лица“ – фаза 3 и „Развитие на професионалното образование и обучение съвместно с работодателите” по Оперативна програма за развитие на човешките ресурси.

Индивидуалните въпроси, зададени към експертите на място в офиса, по телефона, в изнесените приемни или изпратени по електронна поща са 499.

През следващата година екипът на ОИЦ – Стара Загора ще продължи да предоставя информация за възможностите по оперативните програми, за процеса на планиране на новия програмен период 2014-2020, за успешно изпълнени проекти на областно ниво.

В рамките на работната среща експерти от ОИЦ – Стара Загора представиха на участниците в срещата възможностите за търсене на информация за изпълнението на оперативните програми, както и за проектите по общини, райони на планиране и общо за страната с помощта на Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на Европейския съюз. Представителите на местни, регионални и национални медии се докоснаха практически чрез мултимедийните устройства в офиса до „Публичния модул“ на информационната система и се увериха в полезността й за тяхната работа.

Областният информационен център е създаден в рамките на проект „Изграждане на Областен информационен център – Стара Загора”, финансиран от Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. 

Таблица за процентното изпълнение по европейските оперативни програми към момента в страната.

*

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн