Пътищата в Община Стара Загора са проходими, но при зимни условия

STZAGORA.NET

Всички пътища в Община Стара Загора са проходими, но при зимни условия. Градският и междуселищният транспорт се движат по определеното разписание и няма отменени курсове.

В града работят шест машини на „Нелсен чистота”, които разпръскват сол на запад по бул. „Цар Симеон Велики”, кв. „Железник” и „Три чучура” – север, където има и леки навявания. В квартала се намира и дежурен снегопочистващ автомобил на фирмата, който е в готовност да се включи в почистването при засилване на снеговалежа или образуване на преспи. В източната част на града се хвърля луга.

Шест малки самосвала и работници на „Нелсен чистота” обработват спирките, подлезите и тротоарите около болничните заведения в града. Всички екипи на фирмата са в готовност за работа, съобщи управителят Стоян Димитров.

Продължава обилният снеговалеж в района на Старозагорските минерални бани, Казанка, Пъстрово, Остра могила, както и в района на с. Подслон, където снеговалежът е придружен от силен вятър. Общинската пътна мрежа към момента се поддържа от 20 машини на „Ес Би Ес” и 8 автомобила на „Пи Ес Ай”. Допълнително се обработват мостовете и местата, които се заледяват бързо вследствие на силен вятър и течение.

Към момента няма населени места в общината, които са без ток.
* * *
Всички пътища в област Стара Загора са отворени за движение, включително и двата прохода. На прохода „Шипка” движението е забранено за тежкотоварни автомобили над 10 тона, на „Прохода на Републиката” към момента няма ограничения в движението. От област Велико Търново движението на пътни превозни средства се осъществява с вериги.

Рано тази сутрин, между 05.30 и 07.00 часа, движението на „Прохода на Републиката” е било временно затворено за всички превозни средства от страна на област Велико Търново, информира дежурният към Областен съвет по сигурността в Областна администрация Стара Загора. Информацията потвърди и зам.-обл. управител Димитър Драчев, който осъществи проверка на място.

15-тонен камион е закъсал на пътя между селата Кравино и Пъстрен, в момента се работи за неговото отстраняване. На път Стара Загора–Нова Загора, към с. Оряховица е станало леко пътно-транспортно произшествие, без пострадали.
*

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн