Областният управител в Стара Загора прие посланика на Италия Марко Контичели

STZAGORA.NET

Областният управител Недялко Недялков при днес посланика на Италия Марко Контичели (на снимката – вляво), зам.-началника на посолството на Италия и търговско аташе Франческо Мария де Стефани Спадафора и почетния консул на Италия в Стара Загора Марко Буццетти. В срещата участва и зам.-областният управител Димитър Драчев.

Областният управител запозна посланика на Италия с най-големите проекти, които ще се реализират през следващите години на територията на област Стара Загора – тунелът под Шипка, карго летище и нови енергийни мощности в ТЕЦ „Марица-изток 2”. Старозагорска област се гордее и със своите археологически, исторически и културни забележителности, подчерта Недялко Недялков и добави, че областта ще работи за изграждане на добра пътна и прилежаща инфраструктура до своите туристически обекти, за да ги направи още по-атрактивни.

Три модерни футболни игрища се изграждат в Стара Загора и с удоволствие можем да организираме футболна среща между ветерани, а на сцената на най-големия оперен театър в страната ще е чудесно да гостуват оперни театри от Италия, са част от предложенията, които отправи областният управител Недялков.

„И аз обичам спорта. Спортът е инструмент за създаване на добро приятелство и морални принципи. Отскоро съм в България, но виждам страна с огромни възможности и желание да се развива”, сподели Н.пр.Марко Контичелли. Според посланика на Италия интересите на двете страни са взаимни в области като инфраструктурата, енергетиката, земеделието и туризма. „Можем и искаме да правим повече”, категоричен бе посланик Контичелли. Според него в страната ни работят над 1000 италиански компании и фирми, които осигуряват заетост на над 25 000 души.

В края на срещата областният управител Недялко Недялков пожела успешен мандат на посланика на Италия и коментира, че би било чудесно през това време да се осъществят добри неща на територията на област Стара Загора.

Посланикът на Италия в България Марко Контичели, е в София от 3 септември 2012 година. Той представи акредитивните си писма на Президента на Република България – Росен Плевнелиев, на 21 септември 2012 година.
*

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн