Граждански клуб ЛИПА награди млади математици

STZAGORA.NET

Граждански клуб Либерална икономика, прогрес и активност (ЛИПА) – Стара Загора награди двама ученици за особени заслуги в областта на математиката. Призовете връчи председателят на клуба Олег Стоилов по време на Благотворителната вечер Млада Загора. Отличени са Рада Атанасова, от 12 клас в ГПЧЕ Ромен Ролан и Петър Тонев, от 11 клас в ПМГ Гео Милев. Те са победители в престижни областни, републикански и международни състезания и олимпиади.

Използвам възможността да поканя останалите клубове, с които си партнираме, също да връчват награди на даровити деца от Стара Загора, защото те не са малко и трябва да получават признание за своя труд, каза Олег Стоилов.

Много съм благодарна за наградата. Искам да имам собствена школа по математика, в която учениците наистина да обичат този предмет, защото училищните програми отнемат живота на тази дисциплина, сподели Рада Атанасова. Тя твърдо е решила да остане в България и да реализира мечтата си в родината си.

Хората мислят, че за да постигнат нещо, трябва да го направят извън страната. Други отиват на края на света за да помогнат на нуждаещи се. Аз съм уверена, че мога да съчетая всичко това тук, в България, каза още талантливата математичка.

Много се радвам за наградата, която получих от Граждански клуб ЛИПА, защото тя е признание за усилията, които полагам по математика. Това означава много за мен, каза Петър Тонев. Той иска да продължи образованието си в Оксфорд или Кеймбридж, но ако не успее да влезе, ще даде всичко от себе си за науката в България.

Рада Кирилова Атанасова, ученичка в XII клас в ГПЧЕ Ромен Ролан Стара Загора

* Сребърен медал на математически турнир Иван Салабашев – за 2011/2012 г.
* Първо място на национално състезание между езиковите гимназии 2011/2012 г., както и призови места в други регионални и национални състезания.
* Член на националния отбор по математическа лингвистика.

Петър Стоянов Тонев, ученик в XI клас в ПМГ Гео Милев Стара Загора

* Първо място за 2011/2012 г.на турнир на четирите града: Стара Загора, Казанлък, Сливен и Ямбол
* Първо място на математически турнир Иван Салабашев за 2011/2012 г. и Първо място за 2012/2013 г.
* Първо място за 2011/2012 г.на общински и областен кръг на Националната олимпиада по математика.
* Първо място на областен кръг на математическо състезание Европейско кенгуру, класиран за национален кръг за 2011/2012 г., както и призови места на други регионални и национални състезания.
*vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн