Млади астрономи получиха годишната стипендия на Ротари клуб – Стара Загора

STZAGORA.NET

Президентът на Ротари Клуб - Стара Загора д-р Илия Попов и отличените деца.

Ръководството на Ротари клуб – Стара Загора връчи традиционната годишна стипендия на даровити деца от Стара Загора. Тази година 500 лева си поделят Георги Георгиев Славов, ученик от 12 клас в Професионалната гимназия по строителство и геодезия “Лубор Байер” и Деана Антонова Тенева от 9 клас в Гимназията с преподаване на чужди езици “Ромен Ролан”. Учениците са членове на Клуба на любителите астрономи при Народна астрономическа обсерватория и планетариум “Юрий Гагарин” с ръководител Надя Кискинова. Те са разработили темата “Слънчево ехо” и презентацията “24 kHz – Наблюдение на слънчевото въздействие на йоносферата” в рамките на националния конкурс “Небесни съкровища”.

Стипендията беше връчена на специална церемония на традиционното място за срещи на ротарианците – малката зала на ресторант “Верея”.

Стипендията, която Ротари клуб – Стара Загора дава на даровити деца, е традиционна. Носител на стипендията на Ротари клуб – Стара Загора за 2011 г. е Георги Пламенов Бонев, ученик от 8 клас в Природо-математическа гимназия “Гео Милев”. Той е участвал във всички конкурси и олимпиади по математика, като се представя много успешно.

Стипендията през 2010 година спечели Кристина Йоргова, ученичка по пиано в Националното училище по музика и сценични изкуства “Христина Морфова” – Стара Загора.

Кристина Йоргова започва обучението си по пиано през 2000 г. в консерватория Georg Friedrich Haendel в Хале, Германия, в класа на Нели Костова. След завръщането си в България през 2003 г. постъпва в класа по пиано на Златка Дончева в НУМСИ Христина Морфова в Стара Загора.

Кристина Йоргова е носител на престижни награди в международни и национални конкурси.
*vvv

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн