79 милиона лева укрити данъци разкриха инспекторите от НАП Стара Загора

STZAGORA.NET
От началото на 2012 г. са приключили 464 ревизии, в резултат на които са предотвратени данъчни и осигурителни измами за над 79 милиона лева. При 92% от ревизираните фирми са установени укрити данъци и осигуровки, а допълнителните разкрития са с 31 милиона лв. повече, сравнени със същия период на 2011 г.

71.2 милиона лева е недекларираният и неначислен данък добавена стойност (ДДС), установен от инспекторите по приходите от Офиса на НАП в Стара Загора. “Спестеният” корпоративен данък е в размер на 5.3 милиона лева.

Най-сериозни са нарушенията от търговците на едро. Приключилите 96 ревизии са с допълнително установени задължения за над 49 милиона лева. 17 земеделски производители и търговци на зърнени култури са се опитали да укрият данък печалба, ДДС и осигуровки в размер на над 4.3 милиона лева.

Предотвратени са опити за измама на фиска и в рисковия бранш строителство. 48 от ревизираните фирми са укрили данъци за 3.5 милиона лева.

Към момента продължава активната селекция и наблюдения над фирми от рисковите браншове. С действията си и с предприеманите мерки органите по приходите ще бъдат безкомпромисни към всеки опит за данъчни измами, предупреждават от Офиса на НАП в Стара Загора.
*

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн