360 абсолвенти от Тракийския университет получиха дипломите си на тържествени церемонии днес

STZAGORA.NET

131 абсолвенти от Стопанския факултет на Тракийския университет в Стара Загора получиха днес дипломите си на тържествена церемония в Драматичен театър «Гео Милев». Всички те бяха приветствани от Декана професор Иван Георгиев и от зам.-ректора проф.Иван Въшин.

В церемонията участваха областният управител Недялко Недялков, зам.–министърът на регионалното развитие и благоустройството Николина Николова, зам.-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова, преподаватели, представители на работодателски и неправителствени организации, директори на държавни институции и банки, роднини и приятели на абсолвентите.

Областният управител Недялко Недялков поздрави с успешното завършване 62-та бакалаври и 69-те магистри от Стопанския факултет, като сподели: «Не спирайте да доказвате себе си, без значение в кое поприще ще се развивате, защото качеството на свършената работа поражда уважение! Гордейте се, че сте възпитаници на Тракийския университет!».

Поздравителен адрес от името на Министерството на регионалното развитие и благоустройството отправи и зам.–министър Николина Николова.

Трима са пълните отличници на Стопански факултет от Випуск “2012. Това са магистрите Дора Тенева, Христо Нейков и Петър Сурчев от специалностите „Банково дело и финанси” и „Предприемачество и иновации”.

На днешния 6 декември – Никулден, най-младият факултет на Тракийски университет – Стопанският, отбелязва и своя четвърти рожден ден.

* * *
Дипломите си получиха и 229 абсолвенти от 6 медицински специалности

Днес дипломи получиха и 34 лекари, 100 медицински сестри и акушерки, 50 специалисти по здравни грижи и 45 социални работници, които завършавт Медицинския факултет на Тракийския университет. Тържествената промоция се състоя в залата на Държавна опера в Стара Загора.

На тържеството присъстваха председателят на Общинския съвет Емил Христов, ръководители на здравни институции, родители и приятели на завършващите.

Конкурси за 7 асистентски и 11 докторатски места по атрактивни специалности обявява МБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“ със статут на университетска болница и Медицинският факултет на Тракийския университет. Новината съобщи деканът на факултета доц. д-р Мая Гълъбова. Тя прикани младите си колеги да не се колебаят и да приемат предизвикателствата на професията и да се възползват от шанса, който им се предлага да усъвършенстват знанията и уменията, припобити през 6-те години на следването.

Ректорът на университета проф. Иван Станков, доц.д-р Мая Гълъбова и началничката на кабинета на здравния министър Мариета Гигова връчиха дипломите на общо 229 абсолвенти. Най-успешно дипломиралите се от всички специалности бяха наградени. Отличникът на випуска е медикът Стефан Карадалиев, който завършва с отличен 5,88.
*vvv

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн