Майстор Ути готви близо 170 кг риба за Никулден в центъра на Стара Загора

STZAGORA.NET

Започна подготовката на близо 170 кг риба, които ще бъдат сготвени навръх Никулден в центъра на Стара Загора, пред сградата на общината. Цели 78 килограма тежи само сомът с дължина над 2 метра, който едва вдигнаха майстор Ути и неговите помощници.

Това е най-голямата риба, която уловиха в региона, след като Община Стара Загора обяви, че търси най-отбрания екземпляр. Сомът беше уловен в пресевните край с. Шаново от Валентин Тотев, председател на Спортен клуб по риболов – Стара Загора и ст. треньора на отбора Калин Митранов.


Известният кулинар и тв водещ Ути Бъчваров го приготвя на апетитна плакия в най-големия двуметров тиган в България.
Сред кулинарните изкушения, които ще раздаде на гражданите е и рибена чорба, приготвена от 57-килограмов толстолоб и 13-килограмов шаран, уловени от язовира на Георги Балев.

С немалко усилия и сълзи помощниците на Ути успяха да изчистят 60 кг лук и още толкова праз и моркови, предоставени от магазини за хранителни стоки „СиБиЕс”. За празника на старозагорци Никулден винарна „Терра Тангра” е осигурила над 200 литра вино.

Очаква се да бъдат приготвени повече от 1000 порции риба и рибена чорба, които ще бъдат раздадени на старозагорци и гостите на града.

Кулинарният празник в Стара Загора се заснема от екип на предаването „Бързо, лесно, вкусно” и ще бъде излъчен по БНТ.
Гост на Стара Загора в празничния ден ще бъде посланикът на Австрия Герхард Райвегер, който заедно с кмета Живко Тодоров ще открие в 17,30 ч. австрийски коледен базар. Вденага след това на площада пред общината ще грейнат и светлините на коледната украса в града.
*

споделяне в социални мрежи

1 коментар on “Майстор Ути готви близо 170 кг риба за Никулден в центъра на Стара Загора”

  • pvc дограма wrote on 28 май, 2013, 12:49

    Лол, на това се казва огромна риба, преди време доста често гледах Ути и чак ми се дояждаше, особено като каже… “малко черрррррно пиперрррче” и ме разбива от смях. Много известен кулинар и тв водещ, Бъчваров е успял да приготви апетитна плакия в най-големия двуметров тиган в България. Много жалко, че не съм знаела какво ще прави, иначе бих отишла на живо да го гледам. От тези снимки тук ми се вижда малко поотслабнал. Това е човек, който обича храната и не се лишава от нищо. Благодаря за статията.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн