Кметът Живко Тодоров взе спецнаграда от конкурса “Мистър Икономика 2012″ за привлечените 160 млн. лв. евроинвестиции в Стара Загора

STZAGORA.NET

Словото на Живко Тодоров след получаването на наградата. Снимка Антон Ковачев - economymagazine.bg

Екипът на Община Стара Загора спечели един от Оскарите на конкурса „Мистър и Мисис Икономика 2012“.

На специалната церемония, състояла се снощи в Националния исторически музей в София, кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров получи една от трите специални награди на конкурса „Мистър и Мисис Икономика 2012“.

Златната статуетка „Рибарят и златната рибка“ на Ставри Калинов му бе връчена заради спечелените от неговия екип европроекти за 160 млн. лева, които Община Стара Загора инвестира в подобряването на бизнес средата в региона и отварянето на нови работни места.

Конкурсът се организира за 22-ри път от списание „Икономика”, www.economymagazine.bg, с партньорството на в. „Стандарт”.

“Благодаря на екипа на Община Стара Загора, който през тази година спечели 160 млн. лв. от европроекти – подчерта по време на официалната церемония Живко Тодоров. – Постигнахме всичко това, за да помагаме на бизнеса и да подобряваме благосъстоянието на хората в общината. Предстои ни много работа по изпълнението на проектите.

Предстои емблематичната статуетка да бъде изложена на видно място във фоайето на Община Стара Загора, за да радва всички граждани и да напомня на екипа на кмета Живко Тодоров за добре свършената работа през годината, но и за сериозното предизвикателство през следващите месеци.

„Мистър и Мисис икономика” е един от най-значимите икономически форуми в България. Наградите са Оскар в областта на бизнеса и неговото развитие. Тази година носителите на златната статуетка „Рибарят и златната рибка“ бяха избрани от жури от 33-ма икономисти, финансисти и досегашни носители на призовете. В тазгодишното издание на конкурса се състезаваха 45 мениджъри и собственици на компании. Освен победителите, номинирани за приза “Мистър Икономика” бяха и Васил Кънев, Антон Петров, Иван Чолаков и Красимир Узунов, а за “Мисис Иконимика” – Данета Желева, Саша Безуханова и Теодора Георгиева.

Председателят на Управителния съвет на „Минстрой Холдинг” Николай Вълканов е тазгодишният носител на наградата „Мистър Икономика”. Изпълнителният директор на “Белла България” Елза Маркова пък бе избрана за „Мисис Икономика 2012”.
*

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн