Общинските съветници приеха на първо четене действието на Зелената зона в Стара Загора да бъде ограничено до 18 ч. вечерта

STZAGORA.NET

Започналото преди малко 16-то заседание на Общинския съвет в Стара Загора включва 45 точки. Сред предизвикващите засилен обществен интерес сред тях са следните предложения:

* Наредба за изменение на Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в населените места на територията на Община Стара Загора – първо четене.
* Наредба за допълнение и изменение на Наредбата за обществения ред в Община Стара Загора – първо четене.
* Приемане на Правилник за устройството и дейността на Художествена галерия в Стара Загора – първо четене.
* Информация за изпълнение на бюджета на Община Стара Загора към 30.09.2012 г.
* Промяна в разпределението на средствата от целевата субсидия за финансиране на капиталови разходи през 2012 година.
* Изменение на Решение № 353 от Протокол 12/26.07.2012 г. на Общински съвет Стара Загора за пътуването на пенсионерите, хора с увреждания и на учащи с автобусен и тролейбусен транспорт на територията на община Стара Загора.
* Даване съгласие на Община Стара Загора да придобие акции от новата емисия при увеличаването на капитала на „Общинска банка“ АД
* Предоставяне на колективна награда на Районен център по трансфузионна хематология Стара Загора.
* Придобиване на имот, собственост на Министерството на отбраната.
* Планирането на защита при бедствия на общинско ниво
* Дарение на УПИ IV63 кв. 23, гр. Стара Загора на Старозагорска Митрополия.
* Програма за Развитие на образователната система в Община Стара Загора за периода 2011-2015 г.
* Приемане на Общинска програма за образователна интеграция на децата и учениците от ромски произход за учебната
* Предоставяне на имот – частна общинска собственост на Българо-френското дружество Алианс Франсез – Стара Загора
* Предоставяне на имот – частна общинска собственост на Сдружение с нестопанска цел „ЕТНОСВЯТ БЪЛГАРИЯ
* Предоставяне за безвъзмездно ползване на помещения за нуждите на Сдружение „Самаряни” – Стара Загора
* Предоставяне на общинска спортна база на лицензирани спортни клубове.
* Предоставяне на общински имот – УПИ XXIV9549, за спорт и рекреация в кв.28 по плана на с. Богомилово на СНЦ „ СК Ракета“ с. Богомилово.

Голяма група от точки в дневния ред са свързани с одобряване на подробни устройствени планове на поземлени имоти.

Допълнително в началото на заседанието бяха включени две точки:

* Предложение от кмета Живко Тодоров за подписване на споразумение за партньорство между Община Стара Загора и общини Бургас, Варна и Плевен при закупуването на общо 100 нови тролейбуса. Четирите града ще кандидатстват за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма “Околна среда 2007-2013″. По проекта на обща стойност 100 млн. лв. се предвижда Стара Загора да получи 8 нови тролейбуса.

* Предложение от общинския съветник Тихомир Томов за ограничаване на действието на Зелената зона в Стара Загора до 18.00 часа (в момента е до 20.00 ч.), допълнено от Славин Янакиев за поставянето и на адекватна маркировка на Зелената зона, за да не се объркват гостите на града. Водачът на групата на БСП Илия Златев предложи цялостно разглеждане на следващо заседание на ОбС на наредбата за ползването на МПС, с акценти обхвата на Зелената зона, решаване на въпроса за паркирането по малките улички в Зелената зона и за повече яснота около паркирането на автомобилите на институциите в централната граска част. (При извършеното по-късно гласуване предложението на Тихомир Томов за ограничаване на Зелената зона до 18 часа бе прието на първо четене.)

Общинският съвет не прие предложението на Даниела Памукова от групата на Синята коалиция, формулирано като “Приемане на спешни мерки във връзка с обгазяването на Стара Загора”.

От името на неформална група граждани старозагорецът Сотир Евтимов предложи да бъде отложено гласуването на измененията в наредбата за домашните кучета поради неуточнена терминология. Зам.-кметът Йордан Николов обаче обясни, че корекции могат да се правят между първо и второ четене, и точката бе приета от старейшините на първо четене.

Заседанието ще завърши с отговори на 4 постъпили питания.
*

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн