Адв.Таньо Брайков оглави Районната избирателна комисия за референдума на 27 януари

STZAGORA.NET

Адв.Таньо Брайков, предложен от ПП „ГЕРБ”, ще бъде председател на Районната избирателна комисия за област Стара Загора. 17-членната комисия ще бъде сформирана, за да проведе националния референдум за нова ядрена електроцентрала, който ще се състои на 27 януари 2013 година.

Днес под председателстването на областния управител Недялко Недялков парламентарно представените политически сили проведоха консултация за състава на РИК-Стара Загора. Лидерът на ГЕРБ за региона Живко Тодоров предложи за председател на комисията юриста Таньо Брайков.

От „Коалиция за България” поискаха секретарското място, като председателят на БСП за област Стара Загора Трифон Митев издигна кандидатурата на Зоя Цвяткова. „БСП беше инициаторът за провеждането на този референдум и това е основната причина да искаме секретарското място”, поясни Иванов. За същия пост в Районната избирателна комисия настояваха от ДПС, но в крайна сметка то остана за „Коалиция за България”.

Зам.-председателското място отиде при ПП „Атака”, номинацията е за юриста Десислава Кънева. Останалите са членове по квотите на партиите – съгласно парламентарното представителство на партиите ПП „ГЕРБ” имат право на общо осем членове в комисията, БСП и ДПС по трима, а „Атака”, „Синята коалиция” и НДСВ по един.

На консултативната среща днес не присъства представител на „Синята коалиция”, поради което областният управител взе решение, подкрепено от присъстващите, да се изпрати писмо до „Синята коалиция”, която да излъчи свой представител за член на РИК до 13.30 часа на 21.11. 2012 година. В случай, че това не стане, областният управител ще определи такъв съгласно изискванията на Изборния кодекс.
*

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн