Предстоящо: Публично обсъждане за поемане на дълг от Община Стара Загора за реализация на проекта за реконструкция на градския пазар

STZAGORA.NET

Община Стара Загора организира на 19.11.2012 г. (понеделник) от 17.30 ч. до 19.00 ч. в зала „Славейков” публично обсъждане на намерението за поемане на дългосрочен дълг за 2013 г. за реализиране на инвестиционен проект за подобряване на градската среда.

Средствата по поетия дълг ще се изразходват за финансиране на проект за рехабилитация на Централния общински пазар в Стара Загора. Максималният размер на дълга е 2 700 000 лева. Поетият дълг ще бъде обезпечен чрез учредяване на особен залог върху настоящи и бъдещи приходи от Община Стара Загора.

Проектът ще бъде финансиран с грант от инициатива JESSICA в размер на 900 000 лева с прогнозен лихвен процент 1.6% на годишна база и банков заем от Сосиете Женерал Експресбанк АД, в размер на 920 000 Евро с прогнозен лихвен процент – до 7% на годишна база. Предвижда се срокът за погасяване на кредита да бъде 12 години.

Поканата за участие в обсъждането е към жителите на общината, представители на бизнеса, неправителствени организации и цялата старозагорска общественост.

Проектът на Община Стара Загора третира реконструкцията на Централния общински пазар с разгъната застроена площ над 1813 кв.м. Той предвижда на мястото на съществуващите метални покрития да бъде изграден пазар от закрит тип с остъклени метални конструкции и нова организация на достъпа и движението на посетителите. Автор на проекта е старозагорският архитект Петър Киряков.


*
Разписание - градски транспорт >>>>

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн