76-годишна жена от Хрищени е намерена убита край дома й

STZAGORA.NET
Убийство:
На 06.11.2012г. в 1 РУП Стара Загора е получено съобщение, затова че на черен път в близост до дома й в северния край на с. Хрищени е открита възрастна жена в безпомощно състояние с локва кръв до главата. При направения оглед се установило, че това е трупът на 76-годишна жена от същото село. Съдебният лекар е констатирал множество травматични увреждания от твърд предмет в областта на главата. Образувано е досъдебно производство. Продължава работата по разследване на случая от служители на 1 РУП Стара Загора.

Разкрити престъпления:
На 06.11.2012 г. А.Т., на 58 години, от гр. Брацигово, съобщил в полицията за това, че на същата дата около 01.30 ч. в близост до почивна база в гр. Павел баня е бил пресрещнат от две непознати за него лица. Те го заплашили с нож, нанесли му удар в областта на слепоочието и счупили долната му зъбна протеза. Освен това отнели от него портфейл с 270 лв., кредитна карта с ПИН-код, лична карта, свидетелство за управление на МПС, мобилен телефон, мъжка шуба и очила. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия на служителите от управление „Полиция” в Павел баня са разкрити извършителите: И.П. – на 18 години, от Павел Баня и М.М. – на 37 години, също от Павел Баня. Работата по документиране на престъпната дейност на лицата продължава.

На 06.11.2012 г. в РУП-Чирпан е подаден сигнал от Я.П. на 78 години от с. Черна гора, община Братя Даскалови. Той съобщил, че на 02.11.2012 г. за времето от 21.00 ч. до 22.00 ч. бил нападнат в дома си от три маскирани и неизвестни за него лица. Я.П. бил съборен на земята, а в това време нападателите отнели от него сумата от 15 лв., ръчно ел. фенерче и лютив спрей за самозащита, след което се отправили в неизвестна посока. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия служителите от РУП-Чирпан установяват тримата извършители: А.К. на 33 години, М.И. на 17 години и Г.И. на 15 години. И тримата са от с. Черна гора. Задържани са за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

На 06.11.2012 г. във 2 РУП е подаден сигнал от управител на заложна къща в Стара Загора за измама със златен медальон. Същият съобщил, че неизвестно за него лице искало да му продаде медальон с изображение на Богородица, за който твърдял, че е от злато. Управителят се усъмнил в думите му и отнесъл медальона в най-близкото златарски ателие, където при проверката се оказало, че не е златен. На мястото е изпратен екип на група „Опазване на обществения ред” при 2 РУП, която задържала пред заложната къща лицата М.Н. – на 39 г., от гр. Стара Загора и К.Д. – на 41 години, също от Стара Загора. При направената беседа с лицата М.Н. заявил, че медальонът му е даден от К.Д., за да го продаде, като го е уверил, че е златен. К.Д. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Кражби:
На 06.11.2012 г. в РУП Гълъбово е подаден сигнал от Д.Г. на 54 години от гр. Гълъбово за това, че при извършване на ремонтни действия на ул. „Христо Ботев” в Гълъбово е намерил метална кутия с 42 броя боеприпаси с диаметър 8 мм и дължина 77 мм. Започната е проверка по случая.

На 06.11.2012 г. в РУП Казанлък е подаден сигнал от М.Я. на 50 години от гр.Казанлък за това, че от дома му е извършена кражба на пари. При посещение на място се установило, че неизвестен извършител е откраднал сумата от 130 лв. и мобилен телефон „Самсунг Галакси С2″. Образувано е досъдебно производство.

На 06.11.2012 г. в РУП Казанлък е подаден сигнал от Р.Х. – на 34 години, от с. Тъжа, община Казанлък. Той съобщил, че между селата Тъжа и Търничане, общ. Павел баня се бият две лица, като едното от тях размахвало брадва. При направения оглед се установили лицата: О.Л. на 47 години от с. Манолово, общ. Казанлък и С.Й. на 41 години от с. Дъбово, общ. Казанлък, които след възникнал скандал са пристъпили към саморазправа, по време на която О.Л. е нанесъл множество удари с ръце в областта на главата на С.Й, а той в своя защита използвал брадва. О.Л. е задържан за срок до 24 часа в РУП Казанлък. ПО случая е образувано досъдебно производство.

На 06.11.21012 г. в РУП Казанлък е подаден сигнал от И.М., на 32 години. Той съобщил, че преди 25-30 дни неизвестен извършител е взломил предното ляво стъкло на стопанисвания от него л.а. “Опел Астра” със старозагорска регистрация и е извършил кражба на СД плеър. Автомобилът е бил паркиран в Казанлък на ул. „Гладстон” 53. По случая е образувано досъдебно производство.

* * *
Във връзка с празника на Полицията утре, 08.11.2012 г., полицейските управлени я в област Стара Загора ще проведат Ден на отворените врати. В 1-во и 2-ро РУП Стара Загора програмата започва от 11.30 часа. Участие ще взвмат ученици от различни училища и детски градини. Организирана е викторина с въпроси по важни теми, като за всеки верен отговор децата ще получават награди. Предвидени са и посещения в местата за задържане и дежурните части. Полицейскит служители ще направят демонстрация на полицейски сили – коли, кучета, мотори.

Говорител на ОД МВР: Ваня КРЪСТЕВА
*vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн