Постоянни дежурства на планинските проходи в областта се въвеждат от 1 ноември

STZAGORA.NET

От първи ноември се въвеждат постоянни дежурства на всички планински проходи в Старозагорска област, съобщи Петър Николов – директор на Областно пътно управление, на проведената днес в Областната управа щабна тренировка, водена от зам.-областния управител Димитър Драчев, за изпълнение на плана за защита при бедствия при усложнена зимна обстановка.

Предстои да бъде извършена комплексна проверка на специализираната техника за зимно поддържане на републиканската и общинските пътни мрежи.

Началникът на Инспектората по образованието Татяна Димитрова оповести, че всички 41 училища в областта имат осигурено гориво и са в режим на готовност за посрещане на зимния сезон. С 8 моторни машини, снегоходки, генератори и дори с хеликоптер разполага австрийската електроразпределителна и електроснабдителна компания “ЕВН България”.

Представители, началници и директори на ОУ ПБЗН, ОД МВР, Областно пътно управление, Областен отдел контролна дейност – ДАИ, РЗИ, ЦСМП, ЕВН, ВиК, БЧК, РИО и други представиха доклади, в които бяха дадени решения на конкретни задания при ситуации на кризи. Всички те заявиха, че имат необходимата подготовка, оборудване и техника за справяне с инциденти и бедствия.
*vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн