Месецът на борба с диабета в България стартира от Стара Загора

STZAGORA.NET
На 1 ноември 2012 година от 12,30 часа в зала „Берое“ в Стара Загора започва Първият национален турнир по бадминтон за деца и млади хора с диабет. С него ще бъде даден старт на месеца на борбата с диабета в България. Мотото на тазгодишната кампания, организирана от Националната асоциация на децата с диабет, е „Да защитим бъдещето си, като променим настоящето!“.

На 2 и 3 ноември на Старозагорските минерални бани ще се проведе Втора международна младежка конференция, на която ще се дискутират новости, международни препоръки в качественото лечение и проблеми, с които се сблъсква всеки пациент с диабет. В конференцията ще вземат участие водещи ендокринолози и лекари-специалисти в различните области, които имат отношение към лечението на диабета. Гости ще бъдат пациентски организации от съседни държави и от България. Отправена е покана за участие в конференцията към Министерството на здравеопазването, Националната здравно-осигурителна каса и Комисията по здравеопазване.
*

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн