Чирпанлии вдъхват надежда на своя съгражданка, нуждаеща се от лечение в чужбина

STZAGORA.NET

„Да подарим щастие” е надсловът, под който се проведе благотворителен концерт в Чирпан. Идеята за него се ражда от учениците от 6-ти „Б” клас на СОУ „П.К. Яворов”, Чирпан. В този клас е сестрата на 22-годишната Виктория, която се нуждае от спешно и скъпо лечение в чужбина. Тя е с поставена диагноза „Лимфом на Ходжкин” (лимфогрануломатоза) – заболяване на кръвта, протичащо тежко, но изцяло лечимо.

Към благородната кауза се присъединяват и Община Чирпан, с чийто подкрепа бе организирано събитието, ръководството на СОУ „П.К.Яворов”, Центърът за обществена подкрепа в Чирпан, учители и ученици от училището.

Освен концерта децата бяха подготвили и базар, откъдето желаещи купуваха накити, сувенири и детски играчки и книжки с единствената цел да се подпомогне семейството на Вики.

След разнообразната програма на талантливите ученици на сцената излезе Таня, сестрата на Виктория. Тя искрено благодари на всички присъстващи, сред които бе и кметът на Община Чирпан Кичка Петкова, за подкрепата им от името на цялото си семейство и изказа своята надежда, че сестра й ще преодолее болестта и скоро ще се върне към своя нормален начин на живот.

Събраната сума само от петъчния благотворителен концерт бе над 800 лева. Средства се събират и на други места в Чирпан – търговски обекти, сградата на училището, институции и др.
*

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн