Награждават в петък носителя на Златното яйце от младежкия конкурс за поезия „Веселин Ханчев” – Стара Загора ’2012

STZAGORA.NET
Общо 78 участници от цялата страна тази година се включиха със свои творби в Двадесет и деветото издание на Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” – Стара Загора ’2012. Тричленно жури от бивши лауреати на конкурса определи победителите. Председател е Камелия Спасова, а членове са Яница Радева и Иван Христов.

На 2 ноември 2012г. /петък/ от 18.00 часа на Античната улица на Регионалния исторически музей в Стара Загора е премиерата на стихосбирката „Въжеиграчът” на Никола Петров, носител на Голямата награда от Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев’2011”.

Тогава ще се проведе и церемонията по връчването на „Златното яйце” на победителя в конкурса, което ще му донесе и безплатно отпечатване на стихосбирка. Ще бъдат наградени отличените млади творци в ХХІХ издание на конкурса, които ще изнесат рецитал. Ще бъде връчена и наградата „Икар“ на тазгодишния носител Галина Костова.

На 3 ноември 2012г. /събота/ от 10.00 часа в къща музей „Гео Милев” ще се проведе традиционната Поетическа работилница, която е отворена за всички, изкушени от римуваното слово.

Участниците и наградените в ХХІХ издание на НМКП „Веселин Ханчев ’2012” ще се съберат на 9 ноември 2012г. /петък/, 18.00 часа на Поетическа среща в Народно читалище „Бачо Киро” в София.

Конкурсът е оранизиран от Община Стара Загора, Библиотека „Родина“ и къща музей „Гео Милев“.
*

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн