Училищно състезание за почистване на паркове се проведе в Стара Загора в чест на Деня на будителите

STZAGORA.NET

*
Ученици от 7 училища и Младежкият общински съвет в Стара Загора се състезаваха днес в почистване на градските паркове и градини.

Състезанието откри Иванка Сотирова – заместник-кмет на Община Стара Загора. Тя връчи грамота и външен хард-диск на победителя от националния конкурс за дизайн на торби за многократна употреба Лидия Бобева от Стара Загора. На второ място с награда цифров фотоапарат е Данаил Кузманов от София, а трета е Светлана Йорданова от Дупница, която получава грамота и мултифункционално устройство.

Наградата „Най-много събран боклук” на учениците от СОУ „Васил Левски”, които почистваха в парк “Алана”, връчи Пенка Чавдарова, началник на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ в общината. За „Най-необичаен боклук” бяха отличени представителите на Младежкия общински съвет.

Всички участници получиха чанти за многократна употреба, изработени по проекта. Те споделиха, че най-много са чистили фасове и памперси от градинките, а сред най-атрактивните находки бяха труп на плъх, чифт и половина дамски чехли, трикрак стол, дамско бельо и др.

Инициативата е на Гражданско обединение Екоцентър и се осъществява съвместно с Община Стара Загора по проект „Бъди модерен, бъди еко!“ от Дарителската програма на Загорка АД „Създаваме по-добро бъдеще“. Проявата е посветена на 1 ноември – Ден на народните будители.

Докато отборите се състезаваха се проведе демонстрация на предмети, изработени с отпадъчни материали.

На 31 октомври от 15 ч. доброволци ще почистят района на 650-годишния Старозагорски стар чинар.
*

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн