Кметът Живко Тодоров откри обновената спортна площадка на Професионалната гимназия по строителство и архитектура „Л. Байер“

STZAGORA.NET

*
На днешния Димитровден – празника на строителите, учениците в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия “Лубор Байер” се сдобиха с обновена спортна площадка, покрита с 940 кв.м настилка тип “изкуствена трева”.

Най-напред събралите се за събитието възпитаници на гимназията и техните преподаватели бяха поздравени от кмета на Стара Загора Живко Тодоров. В събитието участваха зам.-кметът Иванка Сотирова, председателят на Общинския съвет Емил Христов, общински съветници, президентът на подпомагащата училището пътно-строителна компания “SBS” Диана Любомирова и др.

“Гимназията по строителство и архитектура е една от най-добрите в страната и дава много перспективи. Хората, които са днес ваши гости, доказват това, защото те са успели в живота си, постигнали са много, направили са бизнес и фирми, които работят и създават продукт за Стара Загора. Пожелавам ви да достигнете и надминете техните успехи. Използвам възможността да ви поздравя за новата спортна площадка. Гимназията и вие го заслужавате, дори и много повече от това, затова Общината ще продължи да помага с каквото може. Благодаря и на фирмите, които помогнаха за реализацията на тази настилка, на която може да се спортува много по-лесно и удобно. Накрая искам да ви кажа, че ние всички заедно трябва да направим така, че градът ни да изглежда по-добър, да има повече спортни площадки за младите хора” – каза в поздравителното си слово кметът Живко Тодоров, след което той и зам.-директорът на гимназията инж.Весела Георгиева прерязаха лентата на новото игрище:


Накрая Живко Тодоров подари на отборите в гимназията футболни, баскетболни и хандбални топки, а празникът продължи с демонстративни мачове между учениците.

*

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн