Работна среща в Стара Загора насърчи производството и потреблението на зелена енергия

STZAGORA.NET

Областният управител Недялко Недялков откри Работна среща по проект „Предприятия за производство на зелена енергия” по линия на програма „Интелигентна енергия Европа”. Организатори на форума са местните структури на Българската стопанска камара, ТПП-Стара Загора и Областната администрация. Проектът има за цел да насърчи производството и потреблението на място или в региона на енергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) – термосоларни, фотоволтаични геотермални системи, производство на енергия от биомаса и отпадъци. Партньори по проекта от българска страна са Българската стопанска камари и ЕРАТО холдинг.

В работната среща участие взеха организации и фирми–доставчици на оборудване за производство на енергия от ВЕИ, както и представители на потенциални предприятия–производители на зелена енергия за собствени нужди (потребители). Лектори на срещата бяха г-н Баев от БСК и арх. Гълъбов – зам.-председател на Камарата на архитектите. Те представиха ръководство с разнообразни бизнес модели и описание на значителен брой от най-добрите европейски практики за реализацията на предприятия за производство на зелена енергия. Представиха и устойчиви сгради с ефективно използване на възобновяеми енергийни източници.
*

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн