Галина Стоянова обсъди със Симеон Дянков изграждането на Национален тренировъчен център по волейбол в Казанлък

STZAGORA.NET

Галина Стоянова

Специална среща с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков проведе днес кметът на Казанлък Галина Стоянова по повод изграждането на Национален тренировъчен център по волейбол в Града на розите.

Страните ще търсят вариант от юридическа гледна точка за създаване на форма на взаимодействие между федерацията по волейбол, Община Казанлък и държавата за изграждането на Националния тренировъчен център в Казанлък. БФВ и държавата ще осигурят финансирането, а Общината ще предостави терена за спортния комплекс. До 10 дни вариантът на взаимодействие между институциите трябва да се намери, за да стартират търговете. Тъй като техническата документация на проекта е готова, изграждането на Националния тренировъчен център по волейбол в Казанлък е напълно възможно да започне през пролетта на 2013 г.

В срещата участваха още президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров и проф. Генчо Начев, който бе избран за председател на Медицинската комисия към БФВ и който е родом от Казанлък и негов почетен гражданин.

За първи път тази година в историята на казанлъшкия волейбол „Розите” имат представителен женски отбор. Това стана благодарение на основния спонсор на клуба – фирма „Багира” и собственика й Васил Аргиров, президент на клуба. Треньор на отбора е Стоян Гунчев, а изпълнителен директор е Деко Григоров, който бе избран за член на Управителния съвет на БФВ. До момента състезателките от „Казанлък волей” записват само победи в срещите си.
*

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн